MENU
 
28
/May
15:50

SELF-MADE WOOD TABLE

Interior

tabletabletable3-850table4-850pxMinns ni att jag fick idéen att göra mitt eget träbord i sliten stil för några veckor sen? Här har ni äntligen resultatet, gjort från grunden! Modebloggare dagtid och snickare kvällstid, hehe. Betydligt enklare och snabbare fixat än vad man kanske kan tro. Och under tusenlappen dessutom!

Så här gick jag tillväga: Köpte ett gäng plankor på ett byggvaruhus (K-rauta i mitt fall) samt en annan, något tunnare planka att fästa i tre delar på undersidan av bordet. Sågade sedan plankorna i önskad längd med hjälp av min pappa, la ut de klara plankorna bredvid varandra med den “fula” sidan uppåt och placerade ut de tre bitarna från den andra plankan så att de låg jämt fördelat och skruvade ihop dem. De vita benen är köpta på IKEA och skruvades enkelt fast på träbitarna på undersidan i respektive ände av bordet. För att få rätt färgton målade jag två lager med en silverbets och avslutningsvis med en matt lack för hållbarhet. Valde plankor med extra tydliga skåror och skiftningar eftersom jag ville att dessa skulle lysa igenom betsen. GRYMT nöjd. Nu börjar hela matbords-hörnan kännas komplett i mitt kök! Eller vad tror ni om att lägga in en matta?

Translation: Remember that I got the idea to make my own wood table in a kinda old, worn style a couple of weeks ago? Here’s finally the result, made from scratch! SO happy with how it came out. So now the dining table-corner in my kitchen feels complete! Just tell me if you have any questions!

57 Responses to “SELF-MADE WOOD TABLE”

 1. Lovisa on

  Men gud vad fint det blev *smileys med hjärtögon* !! det skulle va roligt att få se fler bilder på ditt hem , du verkar ha det så fint 🙂

  Reply
 2. Josefine on

  Vart är stolarna och vasen ifrån? 🙂 Vore tacksam för svar asap, är själv inne i en flytt/inredningsperiod 🙂

  Reply
 3. Justina on

  You did a good job, Lisa 🙂 I love your blog and your fashion sense is just amazing. You are my fashion icon and I wish I could look as beautiful as you do!
  Love you! xoxo

  Reply
 4. Fabienne on

  WOW !!!!!!!! i am speechless this looks soo soo good. I love the result. I would love to know how you made it. Or no do you know what just fly over to germany (i will pay for it) and make me this table 😉 😀

  amazing job! looks really super pretty! <3

  Reply
 5. Elina on

  alltså extremt opersonlig inredning. Du har verkligen bockat av varje punkt på vad man som “trendig” ska ha med. Marmor – check, hängande glödlampa i guld/rosé – check, rund vas – check, obsessiontavla – check och en tavla på en stad – check. Ger dig dock ett litet plus i kanten för att du inte valde New york! Vad galet av dig! 🙂

  Reply
  • Lisa Olsson on

   Haha, så kan man tycka! Tur att det är jag som bor här då och inte du, eller hur? Jag trivs nämligen hur bra som helst och finner faktiskt mycket personlighet i min lägenhet då jag gjort mycket av det med egna händer, såsom exempelvis bordet och marmorbrickan. 🙂

   Reply
 6. Anna on

  Wow! Vad kreativt gjort. Resultatet blev sjukt snyggt, älskar den råa känslan! Stolarna till var dessutom väldigt snygga! Var är de köpta? Kram 🙂

  Reply
  • Lisa Olsson on

   TACK!! Precis, gillar den råa känslan som kontrast! Stolarna kommer från Ilva, var ett tag sen jag köpte dem nu men inte alls omöjligt att de finns kvar i sortimentet 🙂 Kram!

   Reply
 7. Liza on

  Så himla fiffig idé!! Och riktigt fint blev det också för den delen!
  På tal om lägenhet Lisa! Du som bor i Malmö (om jag nu har förstått det rätt, fyy mig annars), jag ska börja plugga på Malmö högskola i höst men kan inte hitta en lägenhet. Jag står i bostadskön men ack så långt bak jag befinner mig!
  Har du några tips??? En etta på cirka 30m2 (gärna med öppen planlösning), på en hyra + – 4000, ju närmare centralstationen desto bättre. Men annat är även givetvis mer än välkommet.
  Förlåt för den desperata kommentaren men jag tror nog att jag är just det DESPERAT för tillfället med en hint av rädsla.

  Reply
  • Lisa Olsson on

   Hej! Tack, vad roligt att höra!! Minns inte på rak arm tyvärr, men ska kolla upp det så drar jag iväg ett mail till dig!:) Kram

   Reply
   • Ditte on

    Hi Lisa.

    That table is so beautiful!!!! Just my taste! Amazing!!!! Can you please give a tutorial and tell how you made it?? You can write it in Swedish as well if that is easier – I’m from Denmark.
    You can send it to my mail maybe????
    SO PRETTY! :-):-)

    Reply
   • Isabel on

    Hej Lisa!

    Är på jakt efter ett matbord och älskar ditt! Vill jättegärna veta vad det är för träslag 🙂

    Kram Isabel

    Reply
 8. emma on

  Alltså herregud vad fint bordet blev! vad har du för träslag? Och vilket färgmärke använde du för att måla?
  kram

  Reply
  • Lisa Olsson on

   Tack så mycket! Absolut, bra idé! Ska ta en sväng på nätfavoriterna och se vad jag hittar 🙂 Kram!

   Reply
 9. Olivia on

  SUPERSNYGGT!!! Faktiskt. Kanske inredning är ett intresse som du kan jobba med sedan också? Så fina kontraster. Och gillar hur du har line-at upp tavlorna jämt på undersidan. Känns väldigt stilrent allt alltså. Vet inte ens varför jag kommenterar men ger dig MVG iaf! och ett + för att du skapat bordet själv, skulle aldrig orka! Du har talang och ‘grit’! Två bra ingredienser för att lyckas i det man vill göra. Keep up the good work så kommer du gå ännu längre!

  Reply
 10. Ditte on

  Hi Lisa.

  You say you bought the vase from “Mio”. What/where is that? Do they have a webshop or is it possible to buy it somewhere online? :-):-)

  Reply
 11. Sara on

  Åh så fint det blev! Har väntat på resultatet med spänning, haha. Påminner mycket om vad jag vill göra men inte orkat hihi. Tack för bra blogg, kommenterar typ aldrig men kanske ska bli bättre 🙂

  Reply
  • Lisa Olsson on

   Vad roligt att höra, tack!! Haha förstår känslan, men som sagt betydligt lättare fixat än man kanske tror! Och blir så glad av era kommentarer så gör gäärna det 🙂 Kram

   Reply
 12. Monika on

  wow, good job. I love the new look of your kitchen. But i am in love with the lightning too!! Where can i get it? I was in Stockholm last week and doesn’t find anything like that. In September i am coming back for more Streetstyle looks to blog and maybe for such a lightning 🙂
  kiss kiss – trendhelden from Germany

  Reply
 13. jenny on

  Hej Lisa. Vi håller på att göra ett bord här hemma och jag har köpt en silver bets, men den blir absolut inte lika som din färg. Min slår mer åt det gråa hållet med grönt och blått inslag. Jag uppfattar din färg som mer beige, stämmer det? Skulle bli så glad om du vill svara på vilket märke du hade och exakt vad färgen heter

  Reply
 14. Sara on

  Hello Lisa!
  Seriously love the table! i was just wondering which wood oil you used to get this color? Im doing one myself and I would love to hear what you have used to get this color:)

  Reply
 15. Josefine on

  Jättefint!! Ska göra ett själv men undrar om bordet blev stabilt? 😊 skulle du kunna skicka en bild på undersidan av bordet?

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)