MENU
 
8
/July
16:00

MY PHOTOS

Campaigns,Photos
Lisa-Olsson-Nikon Lisa-Olsson-Nikon-2

En av de mest frekventa frågorna jag får från er läsare rör nog bilder – närmare bestämt vilken utrustning jag använder mig av, vad jag brukar tänka på när jag fotar och hur/vart jag sedan redigerar mina bilder. Så let’s talk about that for a while!

Som ambassadör för Nikon tycker jag att det är roligt att försöka variera min utrustning emellanåt, men i dagsläget består min utrustning av min större systemkamera Nikon D750 tillsammans med ett 85mm 1.8 objektiv för outfitbilder och ett 35mm vidvinkel för alla övriga bilder såsom snapshots, bilder från resor etc. De två mindre kameravarianterna är nya D5500 med ett 50mm 1.4 och 1J5 som är perfekta att bära med sig i väskan när man inte orkar släpa på den stora. De senaste dagarna har jag fastnat rejält för 1J5:an, som precis som de andra har wifi vilket betyder att jag kan skicka över bilderna direkt från kameran till mobilen och därmed Instagram!

Personligen tycker jag att bra ljusförhållanden när man fotar är a och o för cleana, snygga bilder och är därför mitt främsta tips. Och för att skapa så kort skärpedjup som möjligt när jag exempelvis fotar outfits, tänker jag på att hålla så låg bländare som möjligt. Jag sorterar och redigerar alltid mina bilder i Lightroom och Photoshop där jag experimenterat mig fram på egen hand vilket enligt mig även är den roligaste och mest kreativa vägen att gå. Kör hårt och tveka inte på att ställa frågor i kommentarsfältet!

___________________________

Translation: One of the most frequent questions I receive from you readers is probably the one about photos – which equipment I use, what I have in mind when I take photos and how/where I edit them. So let’s talk about that for a while!

As an ambassador for Nikon I think it’s fun to vary my equipment at times, but at the moment my equipment consists of my bigger camera Nikon D750 together with a 85mm 1.8 lens mostly for my outfit pictures and a 35mm wide-angle lens for most of the other photos like snapshots, travel photos etc. The other two smaller cameras I use is the new D5500 with a 50mm 1.4 lens and their 1J5 which is perfect to carry with you when you doesn’t want to carry around on a heavy camera all day. Lately I’ve really enjoyed using the 1J5, that just like the other has wifi which means that I can send over the pictures from the camera directly to my mobile and Instagram!

Personally I think that good light is the main thing for clean, nice photos and is therefore my main tip, and I always sort and edit my photos in Lightroom and Photoshop. Feel free to leave any questions in the comment field below!

27 Responses to “MY PHOTOS”

 1. Dixi Wonderland on

  Låter som vi tänker väldigt lika när de kommer till utrustning och vad för typ av bilder vi vill ha. Jag ÄLSKAR Lightroom och tycker att alla borde ha det! Och de måste vara skönt att kunna överföra bilderna direkt från kameran till telefonen. Själv för jag föra över alla mina bilder till telefonen vilket tar sån tid haha 🙂 Jätte kul inlägg btw!

  Reply
 2. Cassandra on

  Vilket program/app redigerar du bilderna i på telefonen innan du lägger upp på instagram? 🙂 Och vilka filter osv använder du då? Du har alltid så himla fint ljus på dina bilder!! Puuusss

  Reply
 3. Marine on

  How do you edit yours photos in Instagram ? (With what’s application, and what filters do you use ?)

  Love from France 🙂

  Reply
 4. Emma on

  Hej Lisa,
  Jag är på jakt efter en ny kamera och tycker att du tar så himla fina bilder. I dagsläget har jag Nikon 1 J1 och den har varit jättebra men jag känner att det är dags för uppgradering. Den du har på Bilden 1J5 är någon jag kollar på men skulle behöva lite exempel på hur bilderna blir. Skulle du inte kunna göra ett inlägg med foton från de olika kamerorna så kan man se skillnad? 🙂

  Tack på förhand och tack för en superbra blogg!

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)