Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21
/October
16:19

I NEED A BANANA PLANT IN MY LIFE

banana plant banana tree banana leafPhotos from Pinterest

_

Hur grymma är inte ni?! Tack för tipsen inför Amsterdam i inlägget under! Idag har jag en sådär bra dag, ingenting som egentligen hänt eller så, men ni vet hur det bara kan kännas och vara vissa dagar…

Så istället tänkte jag, ehm…förlåt men jag måste bara fråga er om EN sak till. Sen ska jag sluta, jag lovar haha. Som många av er säkert vet så är jag manisk när det gäller blommor och växter, jag älskar det. Att bara gå omkring i olika blomsterbutiker eller att pilla med växter hemma fungerar lite som terapi för mig, det tar liksom fram den lugnare tanten inom mig. Nyligen så uppdaterade jag lägenheten med några (läs: 11 stycken) nya växter och nu fattas det egentligen bara en innan det kommer kännas komplett – nämligen en bananplanta/bananträd. Verkar vara väldigt svåra att få tag i så hojta gärna om du har sett/vet vart jag kan köpa en! En stor jävel helst. De gör sig så fint både ihop med gråa väggar (som vi har i sovrummet), liksom färg och sammet för att skapa en lätt “beach house” känsla i och med att vi har ett par surfbrädor ståendes i vardagsrummet osv. Hoppas att ni får en fin fredag! ♡

_______________________________________________

Translation: You guys are the best!! Thank you for your tips about Amsterdam in the post below! Today I’m having a quite bad day, nothing special that’s happened or so, but you know how it can be some days…

So instead I thought I’d…sorry but I just have to ask you about ONE more thing. Then I will stop, promise haha. Some of you may know I’m pretty maniac when it comes to flowers and plants, I love it. Just to walk around in different flower shops or to fix with that at home works kinda like therapy for me, it brings out my inner calmer old lady. Recently I updated the apartment with some (read: 11) new plants and now we’re only one away from a complete collection – an indoor banana plant/banana leaf tree. They seem to be really hard to find, at least in Sweden so please let me know if you’ve seen or know where to get one! A big one. They go so well together with grey walls (like we have in the bedroom), and with color and velvet to create a little “beach house” vibe since we also have a couple of surfboards standing in the living room etc. Hope you have a great Friday! ♡


14 kommentarer14 kommentarer om “I NEED A BANANA PLANT IN MY LIFE”

  jag har inga tips då jag söker själv, såååå underbart med bananplanta!!

  Reply

  Men va kul, visste inte alls att du hade detta intresset 😀
  Jag ska gå en floristutbildning i framtiden för jag älskar blommor/växter så mycket 😀

  Reply

  haha men fördelen med en stor blogg är väl alla tips och råd man kan få in!? 😉 detta vet jag tyvärr noll om, men SÅ fin grej i hemmet <3

  Reply

  Kolla annars upp Papegojblomma/Bird of paradise om du inte hittat nån än. Den är sjukt lik en banan planta. 🙂

  Reply

  Den du lagt upp på bild är inte en bananplanta! Det är en strelitzia /papegojblomma, supertålig växt. Har flera hemma. Kolla med din närmste florist. Har butik i norrköping, vi har tagit hem flera st till kunder på förfrågan.

  Reply

  Hej Jenny! Det var faktiskt precis en sån jag köpte sen via en florist i Stockholm! 2 meter hög och superfin till en början, men den började se dålig ut redan efter ett par månader och helt död efter 4 månader trots att jag skötte den enligt rekommendation…supertråkigt. Skulle du säga att den normalt behöver mycket ljus? Och hur mycket vattning? Tack!

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.