Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:32 | September 24, 2014

QUESTIONS & ANSWERS!

Q/A

PHU! Det här tar timmar, kan jag lova. Här kommer svaren från frågestunden! 

Please use Google Translate to translate in English

Funderar du på att flytta till Stockholm?
 Kan du inte berätta mer om hur hela Im Next-grejen startade? Har hängt med här varje inlägg sedan 2007 men tror inte jag har läst så mycket om det. 
Din blogg har verkligen blivit bättre än någonsin det senaste året, kommer följa dig 4-ever.

Ja det gör jag, eller rättare sagt så börjar jag bli väldigt redo att ta steget att flytta till Stockholm inom kort. Kommer kännas jobbigt att bo längre ifrån familj och mina närmsta vänner här, men i jobbsyfte hade det gynnat mig på många plan att ha min fasta punkt i Stockholm. I nuläget känns det som att jag halvt bor i min resväska utan att riktigt hinna landa emellan, vilket är kul till 99% men man kan tröttna lite på lång sikt.

Hela Im Next-äventyret startade med att jag blev kontaktad av grundarna bakom, hade ett antal möten tillsammans innan jag skrev på avtal – vilket har visat sig vara mitt bästa beslut någonsin. Magiska människor och en sjukt häftig resa tillsammans på så kort tid! Sen måste jag bara säga att COOLT att du hängt med här ända sedan 2007, tack för fina ord och hoppas att du fortsätter följa!! Kram

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Under gymnasietiden var det nog svenska, bild och retorik som fångade mitt intresse mest!

Läser du några bloggar? I så fall vilka? Vart finner du främst modeinspiration? Älskar din blogg Lisa, väldigt inspirerande och du verkar vara en supergo tjej! Ser fram emot att få se vad du har på gång i höst… 

Förutom mina Im Next-kollegors följer jag främst bara mina bloggande babes till vänner (dvs Elsa, Angelica, Kenza, Andreas, Madelene, Sania). Och lite Tumblr på det! Inspiration kan verkligen gömma sig överallt anser jag, men förutom att utgå från egna idéer och att experimentera finner jag nog mest inspiration just på nätet och i magasin.

När grät du senast och varför?

Jag gråter faktiskt rätt ofta, det var dock längesen nu men främsta orsakerna brukar vara på grund av stress, frustration eller om jag ser något sorgligt eller fint/lyckligt klipp på TV eller nätet haha. Lejonkungen pratar vi inte ens om.

I vilket program gör du dina klädkollage?

Alltid i Photoshop, vare sig det gäller redigering av mina bilder eller kollage!

What was the key or the change that made you get followers and launch your career?

I’ve just kept going, believing in what I do and stand for and maybe most important in this “industry” – always try to challenge myself!

Vad är höstens måsten i klädväg? 
Många säger att “läderbrallan” är tillbaka, håller du med? 
Vilket plagg kommer du använda mest i höst?

Jag lever ju i en väldigt trogen och intensiv relation med mina skinnbyxor, haha…så det håller jag definitivt med om! Skinn överlag egentligen! Sen ser vi även mycket längre kappor i höst, vinrött, mossgrönt, beige toner, polotröjor och rutigt (gärna större rutor för egen del). Den sportiga stilen håller även i sig. Skinn och stickat med lager på lager känsla kommer jag att satsa mycket på mycket den här säsongen!

Finns det någon trend du bara inte klarar av eller förstår?

Har nämnt det förr och nämner det igen, då jag ännu inte vant mig eller ändrat min åsikt – har sjukt svårt för taxklackar.

What do you like to do when you have kind of a ‘grey day’? PS. you rock girl!!

On a day like that I always try to surround myself with people and friends and listen to some good music – that always changes my mood. Thank you!! xx

Hur fixade du din hårfärg? Använder du någon speciell toning? Det är så fint!

Tack! Hårfärgen jag har nu är faktiskt min naturliga. Har tonat/slingat det antingen svagt ljusare eller mörkare förut men nu har jag bara min naturliga kvar. Är alltså något mörkare i botten med ljusare toppar, som en svag ombre. Går dock och klipper mig regelbundet var sjunde vecka hos bästa Casandra på Lack & Lugg i Malmö (Västra Rönneholmsvägen 55)! Klippte mig en gång per år förut och när jag kollar tillbaka på gamla bilder och hur mina slitna, tunna toppar såg ut då i jämförelse med idag ser jag STOR skillnad. Så värt!

Är du och din pojkvän inte tillsammans längre? Vad hände?

Nej vi är inte tillsammans längre, det var ett gemensamt beslut. Detaljer om mina privata relationer väljer jag dock att hålla för mig själv, men jag mår bättre än någonsin idag.

Vilken kamera använder du till vardags? Är det den där lilla vita du tidigare visat? Förutom detta måste jag även slänga in lite beröm, älskar förändringen med bloggen 2.0 och dina inlägg slutar aldrig inspirera mig!

Precis, det stämmer! Den här godingen. Som jag nämnde när jag var i New York har jag dock tagit mig an den här kameran från Nikon som jag kommer att berätta mer om inom kort. Och ett STORT tack till dig, grymt kul att höra! ♡

Så nyfiken på vad du använder för smink till vardags, alltid så fin hy! Tusen tack för en grymt inspirerande blogg!

Tack snälla!  ♡ Jag lägger bas från MAC och kör nästan alltid naturliga läppar till vardags och en lätt sotning med bruna skuggor på ögonen. Storfavorit och funkar alltid! Har mest produkter från MAC, Makiash, Nars, IsaDora, Max Factor och Make Up Store i min sminkväska. Och påtal om smink har frågorna varit många och som ni vet vill jag gärna erbjuda er tutorials här, men – jag behöver er hjälp! Vill ni ha videoklipp? Bildserier? Vad skulle ni föredra? Let me know!

Hej fina du! Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg! Min fråga handlar om hur du gick från hobby till business? Hur gjorde du för att göra bloggen till ditt jobb? Kram

Vad glad jag blir, tack så mycket!! Jag har sedan jag startade bara fortsatt köra, trott på min grej och vågat utmana mig själv på olika sätt – det tillsammans med lojala och helt fantastiska följare på vägen. Vägen från hobby till business började nog när jag skrev mitt första bloggavtal för några år sen och därefter alltmer började fundera över exempelvis vilken inrikting och nisch man skulle ta, vilken målgrupp man riktar in sig på och lämpliga samarbeten för sitt varumärke. Förutom eget driv tror jag även att en viktig del i det hela är att träffa människor och därmed knyta nya kontakter. Efter att jag tog studenten 2013 har jag äntligen kunnat jobba med bloggen och allt därtill på heltid och på så sätt har det klart blivit en mer definitiv förändring och konkret business av det. Kram!

Hej! Skulle vilja se fler bilder på din lägenhet, så man ser mer hur planlösningen är osv. Skulle varit väldigt skoj!

Ska absolut fixa mer åt er! Letade precis broschyren till lägenheten från när jag köpte den, där bild på planlösningen finns så jag kan posta den här i samband med nästa inrednings-inlägg. Jag bor i en etta på 41 kvadrat. Kram!

Hi! I’m in love with your hair!! Would you ever consider doing a tutorial on how you style it, or at least explain what products you use. Love your blog! Kisses from Uruguay!

How cool that you’re a reader from Uruguay?! Thank you for your sweet words! I’m about to do tutorials both about my hair and makeup, but I need you followers input and help! What would you prefer – videos or photos? xx

Hej Lisa! Tänkte fråga dig om hur du ser på miljö och konsumtion. Eftersom jag antar att du konsumerar ganska mycket kläder och till viss del också indirekt uppmuntrar till det i bloggen, hur ställer du dig till vårt konsumtionssamhälle? Gör du något för miljön? Skulle vara kul och veta hur du tänker kring det! Tack för en bra blogg!

Hej! Tack så mycket! Flera som ställde liknande frågor som berör just miljön. Det är klart något man kan diskutera i betydligt större utsträckning, men för att hålla mig någorlunda kort: Med den typen av jobb jag har, vilket innebär att jag reser mycket, förväntas jag även kunna transportera mig snabbt och därför vara på plats snabbt. Jag önskar att jag i större utsträckning hade kunnat välja exempelvis tågresor oftare än i dagsläget, men ur ren tidsaspekt fungerar det helt enkelt inte. Istället försöker jag göra aktiva val i vardagen – exempelvis att sortera all mat och avfall hemma, att köpa mycket ekologiskt och utesluta gifter såsom t.ex. alla sulfater och parabener i produkter för att vara snällare mot miljön. Jag tror att en viktig inställning är att man ska se över vad man själv kan göra, utifrån sina egna förutsättningar och livssituation och ta ansvar. Alla kan göra något.

Hur/vad tränar du? Kör du endast styrka i gymmet eller blir det också pass och annan konditionsträning?

Jag kör i princip bara gymträning och då med fokus på styrketräning. Jag har svårt att gå upp i vikt men lätt för att tappa så därför vågar jag inte konditionsträna för mycket. Dels av den anledningen samt att jag tycker det grymt mycket roligare med just styrketräning. Vill testa på mer crossfit och boxningspass!

Är dina läppar naturligt ljusa, om inte, vad använder du för läppstift/läpp produkt? Btw, tack för en inspirerande blogg!

Ja de är ljusa naturligt, jag använder oftast bara lipsyl eller något neutralt läppglans. Clarins gör de bästa tycker jag! Tack så mycket! Kram

What is your favorite piece of clothing at the moment? You are definitely my favorite blogger of all time, I love your style and I’m following you since the beginning! <3

Hmm, I think I have to mention my black sneakers from Isabel Marant that you’ve seen on several photos on the blog. Both because I love how they look and since they’re sooo comfy. Thank you so much!! Makes me so happy to hear  ♡

Hej! Jag hade varit så otroligt tacksam om du kunde rekommendera någon bra frisör i Malmö-området! Mitt barr måste klippas men framförallt FÄRGAS (jepp, det är kris…haha). Om inte i ett eget inlägg så kanske bara under den här kommentaren eller så? 
Som sagt, hade blivit otroligt glad för jag har inte hittat en “egen” frisör i Malmö än att gå till. Ha det bra, kram!

Som jag nämnde här lite längre upp går jag till Casandra på Lack & Lugg och klipper mig regelbundet, de har sin salong på Västra Rönneholmsvägen 55! Både för färg & klipp. Förstår känslan haha, lycka till! Kram

Skulle du säga att du uttrycker ditt humör eller dig själv i dina kläder?

Utan tvekan, precis så känner jag! Och framför allt en konstant vilja och intresse av att utmana min stil, testa på nya saker och nya kombinationer. Bland det roligaste jag vet!

Hur lägger du upp det när du ska kombinera dina outfits? Har du något speciellt sätt du tänker på med matchning och så? 
Matchningstips helt enkelt.

Oftast så har jag redan en vision i huvudet om vad jag vill få fram i outfiten, det kan exempelvis vara en speciell färgkombination eller olika material tillsammans. Om jag dessutom vet att jag ska plåta av det med någon av de fotografer jag samarbetar med tänker jag även på vilken miljö som gör sig bäst för just den looken. Som bloggare blir det ju klart lätt lite extremt med sånt här (speciellt när jag är en sån perfektionist haha…), men generellt en vanlig dag brukar jag utgå från ett plagg, det vill säga att hitta ett “it-plagg” för varje enskild outfit och sedan kombinera ihop resten utifrån det plagget.

Hej Lisa. Du driver en fantastisk blogg som jag hoppas att du är ordentligt stolt över! Jag får ofta höra att jag klär mig sterilt, ej färgglatt, inte på något vis utstickande, diskret (synonymerna är många). Jag är medveten om att mitt öga alltid söker sig till de snygga vita, svarta eller gråa basplaggen när det ska bli tillskott i garderoben. Behöver tips och idéer på hur jag hittar attraktion till färgglada plagg, hur jag stylar dem och hur jag kan behålla min personliga stil samtidigt som jag “tar ut gränserna” och tar på mig färg. Tack på förhand!

Hej! Wow, tack för dina ord!! Blir så glad ska ni veta. Det är lätt att hamna där och det är säkert många som känner igen sig i detta, kanske desto mer under den här tiden på året när vi går mot höst och vinter. Mitt främsta tips är nog att våga plocka in färg och eventuellt mönster på accessoarer som start – såsom på exempelvis en halsduk/sjal, handskar, väska och eventuellt smycken. Och nu snackar vi inte om att gå på neonfärger, utan att testa på toner som varm beige, marinblått, militärgrönt, vinrött och tunna smycken i guld eller rosé som ger ett något varmare intryck än silver vanligtvis gör. Med detta kan du alltså fortfarande utgå från din nuvarande basgarderob där svart, vitt och grått har haft störst spelrum, men addera accessoarer i nya färger och material än vad du är van vid. Kanske kan du passa på att investera i en stickad tröja i någon fin färg nu till hösten när du ändå är igång? Kör hårt! Kram!

Vad tycker du passar att ha på sig när man ska ut och dansa?

Jag personligen väljer sällan klänning när jag ska ut, utan slutar nästan alltid iklädd ett par skinnbyxor eller något kostymaktigt. Nu under hösten/vintern tycker jag dock att det är snyggt att kombinera en klänning med en tunnare, lång kappa över.

Du gör ju dina naglar hos Suela i Limhamn. Jag ska boka tid men tänkte bara höra med dig hur länge ditt Shellac brukar hålla? Har du bara på dina egna naglar eller bygger du på?

Det stämmer! Jag brukar göra mina naglar var fjärde vecka och bygger aldrig på dem utan applicerar shellac på mina egna naglar. Suela är bäst i Malmö!

 I’m curious about you hair color! What color is it and what products do you use to keep it healthy looking?

My current hair color is my natural color. I’m a bit darker at the top and lighter in the ends. I always make sure to use heat protection products before styling (I love the brand DryBar) and visit my hairdresser every seventh week to keep my hair as healthy and happy as possible!

Hej Lisa! Om du inte sysslade med mode och bloggandet. Hur tror du livet hade sett ut då? Skulle du studerat eller jobbat, i så fall med vad? Har du något annat intresse förutom mode och inredning som du nu kanske fått lägga lite på sidan? 

Intressant fråga! Om jag inte hade sysslat med mode eller bloggen, hade jag troligtvis som du även nämner här satsat på att studera och jobba inom inredning och design. Och om inte det heller hade blivit aktuellt hade eventuellt mäklaryrket kunnat locka mig. Kanske för att jag är en riktig sucker för Million Dollar Listing.

5 snabba: Kaffe eller te?
 Kaffe!! Konditionsträning eller styrketräning? Styrketräning. En dag med Kissie eller Paow? Paow. Aldrig mer sminka dig eller aldrig mer träna?
 Aldrig mer sminka mig. Förrätt, huvudrätt eller efterrätt? Huvudrätt!

Du verkar vara en helt underbart go och ambitiös tjej! Tack för den bästa bloggen! Jag har följt dig i mer än fem år nu och du har aldrig slutat inspirera, din kreativitet avspeglas verkligen i din fantastiska stil! Hur är det att resa och jobba så mycket med bloggen som du gör? Jag känner mig personligen alldeles för ofta otillräcklig och önskar att timmarna på ett dygn vore minst det tredubbla haha. Hur gör du för att balansera “blogglivet” med “vardagslivet”, såsom kvalitetstid med familj, pojkvän och vänner? Stort lycka till med alla dina projekt och framtidsplaner, det är ingen tvekan om att du kommer lyckas! Kram på dig

Det här är ju anledningen till att man älskar att driva bloggen, er respons!! Tusen tack, blir så himla glad av att höra det ska du veta. Att resa och träffa nya människor är bland det bästa jag vet, så att det är en väsentlig och betydelsefull del i bloggen som jobb är såklart superkul. Jag mår som bäst när jag får vara kreativ och bloggen är min plattform för att dagligen få utlopp för den, på olika sätt och i olika format. Det ÄR dock många gånger betydligt mer jobb än vad många verkar uppfatta, då du konstant förväntas prestera, överträffa dig själv, vara tillgänglig trots semester, flexibel och alla de timmar planering, fotande, redigering och mail faktiskt tar dagligen. Så ja, jag håller med dig om att man många gånger önskar att dygnet bestod av fler timmar haha! Men jag är väldigt lycklig över att få jobba med något jag älskar, att det ger mig chanser jag bara vågat drömma om innan och att det triggar igång min kreativa själ att hitta nya projekt för framtiden. Tacksam varje dag. Och igen – tack för fina ord!  ♡

Vilka är dina bästa smink/skönhetstips?

God sömn, mycket vatten och glöm inte att tvätta dina sminkborstar regelbundet!

Var du insatt i valet? Är du feminist?

Ja det vill jag påstå. I grunden har jag en väldigt klar bild av var jag står rent ideologiskt, så inför valet nu satte jag mig in mer specifikt i de sakfrågor jag ansåg vara viktigast inför valet. Och självklart är jag feminist! Det är en självklarhet för mig att kvinnor och män ska ha lika rättigheter och möjligheter. För mig är feminismen inte en fristående fråga utan något som bör genomsyra all politik oavsett partitillhörighet, och jag kan tycka att det är tråkigt att vissa partier velat lägga beslag på den.

Jag pluggar på universitetet nu, bor på korridor och jobbar lite extra som ekonomiassistent, ändå får det bli billiga trasor från de klassiska kedjorna eller Myrorna. Tycker du att man kan ha stil ändå?

Självklart! Stil för mig handlar aldrig om en prislapp eller varifrån ens kläder kommer, utan att ha ett kreativt öga och förmågan att kombinera ihop plagg och stilar.

Hur håller du dig brun på vintern/hösten?

Sen ett par månader tillbaka går jag och gör spraytan hos Vanessa på Clicks By V på Drottningtorget i Malmö som jag nämnt förut. Supergulliga tjejer och jag blir alltid lika nöjd! Helt naturliga ämnen och bra såklart då du inte utsätter hyn för solskador. Känner mig alltid fräsch när jag är nysprayad inför att jag ska iväg någonstans och kan därför varmt rekommendera deras salong!

Funderar du på att plugga vidare, och i så fall till vad?

I nuläget finns det varken tid eller riktigt i mina tankar eftersom att jag just tidsmässigt troligtvis hade gått under om jag skulle ta mig an en universitetsutbildning nu. Jag vill kunna göra saker och ting hundra procent eller inte alls, det gäller allt, och det är väl där skon klämmer lite. Men när och om jag känner att det är läge och essentiellt kan det klart bli aktuellt! Något kopplat till mode och företagande hade klart känts mest relevant och intressant i så fall.

Hej! Jag undrar vad träslaget till ditt köksbord som du gjort själv heter? Kram

Jag använde mig av blästrad fur som jag köpte på K-rauta. Laserade sen med silvergrå bets! Kram

Hej Lisa! Man hittar lätt info om vilka restauranger/barer/klubbar/affärer/övriga nöjen man bör besöka i Stockholm men nästan aldrig några tips om vad Malmö har att erbjuda. Jag som själv bor i Malmö hade uppskattat att få höra dina favvoställen. Din blogg är bäst för övrigt så keep it up, puss!

Tack för fina ord!! För fika och häng gillar jag Lilla Kafferosteriet, Pronto, Café Feed, Melvins, Kaka på Kaka, Ambrosia m.fl. Sushido och Chill Out har enligt mig bästa sushin i stan (vill dock testa Saiko!) och Chill Out är även trevligt om man vill sitta ett större gäng på helgen och kanske ta någon drink, likaså Bastard. Andra restauranger jag gillar är Surf Schack (bästa burgaren), Njutbar, Epicuré, Café Feed, Spoonery, Köttbaren m.fl. Hörde även att Vigårda har öppnat i Malmö nu! Äter ofta där i Stockholm.  Vad gäller shopping föredrar jag fortfarande att strosa runt i stan trots att vi fått köpcentrum som t.ex. Emporia, och jag lyckas inte helt oväntat alltid hamna inne på Zara, H&M, Aplace etc. Puss!


18 kommentarer18 kommentarer om “QUESTIONS & ANSWERS!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Superkul läsning! Kram 🙂

  Reply
 • Hej hopp, ännu en läsare som hängt med sen 2007 här! Superkul att läsa såna här inlägg. Och jag håller verkligen med, din blogg är bättre än någonsin!

  Reply
 • Kul post, det var härligt att läsa dina svaren till frågorna! 🙂 Jag älskar din blogg, puss från Finland <3

  Reply
 • Ja du måste göra sminktutorial, gärna i video då det blir enklare att hänga med 🙂 Träffade dej på HM-eventet i Malmö och du var så snygg och ditt smink var skitfint! Har bilder med dej som jag kan lägga upp om du vill.

  http://fasashi.blogg.se

  Reply
 • Du svarade aldrig på min kommentar, undrar vart dina små fat i blå/vit som du hade på köksbordet med ljus på kommer ifrån?

  Reply
 • Jag svarade dig på kommentaren du skrev i inlägget här 🙂 http://lisaolsson.wearecube.se/interior-glimpse/#comments
  De kommer från Åhléns! Kram

  Reply
 • Du är en SÅÅ bra bloggare. Älskar när du som nu blir lite mer personlig också. Puss!

  Reply
 • Oh, thanks for answering, i think a video tutorial would be amazing!Kisses!

  Reply
 • Skulle verkligen vara jätteroligt om du ville göra video tutorials med smink och hår. Du är alltid så fin!

  Reply
 • Du är så himla inspirerande Lisa. Har ju hängt med här sen du var 13 år gammal och idag är du 20 (grattis i efterskott) tänk bara hur långt du kommer ha kommit om 5 år! Så glad och tacksam över att du i så många år fortfarande vill inspirera vilket du alltid gör! Massa kramisar 🙂

  Reply
 • Alltså kommentarer som denna <3 Tack så mycket Dixi!! Så roligt att höra och kul att du följt mig så himla länge, hoppas det fortsätter så! Kramar!

  Reply
 • Jag föredrar också video tutorials! Lättare att hänga med liksom 🙂 kram på dej och ha en bra höst!

  Reply
 • Så himla inspirerande bara av att svara på frågor 🙂
  Har också följt dig sedan du var hur ung som helst, och du kändes som en mini-version av Kenza. Men det försvann snabbt. Du är verkligen din egen; skitsnygg, sund och intelligent. Jag är 27 men har alltid känt också att du har en mognad som är ovanlig i så pass tidigt ålder! Fortsätt med detta så länge det känns lika kul! 🙂

  Reply
 • Hej Elli! Vill bara skicka ett STORT tack till dig för dina fina ord, blir så himla glad och peppad av att höra detta ska du veta! Önskar dig en fin kväll, kram 🙂

  Reply
 • Hej Lisa!
  älskar din blogg! Det skulle vara jättekul om du kunde lägga ut foton på din garderob och kansje hur du väljer ut dina outfits? Du har en jättefin blogg och jag älskar dina outfits og bilder 🙂

  Reply
 • Hej Tea! Tack så mycket!! Just nu är min garderob kaos tyvärr på grund av brist på utrymme haha…men jag har lovat mig själv att ta itu med det snart så att jag i samma veva förhoppningsvis kan visa något i bloggen också 🙂 Kram!

  Reply
 • skulle du kunna visa vad du lägger för bas? vilka produkter och vart du lägger dem,så fin hy och glänsande!!

  Reply
 • Kan ordna ett inlägg angående det snart! Tack för fina ord!! Kram

  Reply