Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:07 | January 16, 2015

FRIDAY START: CHIA PUDDING

LisaOlsson_chia1LisaOlsson_chia2

FRIYAY people! Den här veckan slår nog rekord i hastighet, hann bara uppfatta att det var måndag och nu är det redan dags för helg? Kaos i huvudet, har hunnit bocka av massor de senaste dagarna dock så säkert därför det gått fort. Jag pallrade mig upp tidigt imorse och startade dagen framför mailen, lite tidningsinspiration och chiapudding. Jag gör den på 2-3 msk chiafrön (jag har några från Renée Voltaire hemma), 2 dl mandelmjölk och lite vaniljpulver. Man rör ihop det kvällen innan och låter det sedan stå i kylen över natten, så är frukosten färdig att ätas på morgnen. Snabbt, smidigt och framför allt en grym morgonboost! Chiafrön är sprängfyllda med bl.a. kalcium, järn och antioxidanter och ett tydligt exempel är att två teskedar chiafrön innehåller mer omega 3 än en portionsbit lax. Imorse toppade jag med lite kokos och valnötter!

_________________________

Translation: FRIYAY people! This week has passed very quickly, only perceived that it was Monday and now it’s time for weekend again? I’ve got a lot done though so I guess that’s why the days have felt so fast. I went up early this morning and started the day infront of the mail inbox, some magazine inspiration and chia pudding. I make mine on 2-3 tablespoons chia seeds, 2 decilitre almond milk and a little bit of vanilla powder. You mix it all together and but it in the fridge over the night, and then your breakfast is ready to eat in the morning. Quick, easy and above all a great morning boost! Chia seeds are filled with for instance calcium and antioxidants and for example two teaspoons of chia seeds contains more omega 3 than in a portion piece of salmon. This morning I topped with some coconut and walnuts!


18 kommentarer18 kommentarer om “FRIDAY START: CHIA PUDDING”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • love your pics

  http://filippapousette.com/

  Reply
 • Jag har alltid velat pröva på chia pudding men har inte gjort det ännu! Någon gång jag måste göra det!

  Reply
 • lovely photos!
  Fashion latte with vanilla

  Reply
 • Looks really yummy!

  http://fashionfixeshearts.blogspot.com

  Reply
 • Sköljer man chiafröna först? När jag gjorde det blev det lite beskt.

  Reply
 • Åh vad vårigt med videkissar!!

  Reply
 • Vartifrån kommer ditt runda halsband i guld? det är superfint!

  Reply
 • yummy! Chia puddings are so gooooood! Just like you say; quick and easy to make and delicious! 😉

  Reply
 • ser så mysigt ut

  Reply
 • älskar dina bilder!

  Reply
 • Vilken typ av mandelmjölk använder du? Vilket märke? 🙂

  Reply
 • Ser så fint och gott ut verkligen!!

  http://TRENDENEUR.com

  Reply
 • Jätte fin blogg och dina bilder är underbara. Men sjukt seg uppdatering. Tråkigt att 1 inlägg kommer upp var tredje dag.

  Reply
 • Tack så mycket, roligt att höra!! 1 inlägg var tredje dag stämmer ju inte riktigt dock, då jag uppdaterar åtminstone med ett inlägg om dagen (i ytterst enstaka fall mindre än så och ibland även 2 inlägg per dag), men håller med dig om att det varit segare än vanligt nu på sistone, vilket beror på att jag har haft det ovanligt stressigt/fullt upp. Men bättring ska det bli!! Hoppas du har tålamod med mig! Kram

  Reply
 • Jadå, har tålamod 🙂 haha minns hur jag hitta din blogg för några år sen. Gick runt i stan med en vän i Malmö i du gick in i bikbok på gågatan, sa till min kompis “wow så snygg tjej” så sa hon att du var bloggare och sens dess har jag varit fast 🙂

  Reply
 • Men vad roligt haha! 🙂 Och så kul att höra att du hängt med här sen dess!! Kramar 🙂

  Reply
 • Great!

  http://lifebetweenhats.blogspot.com

  Reply
 • Chiafrön behöver krossas ifall man ska tillgodogöra sig näringen. Annars glider bara fint igenom kropp och tarmar.

  Reply