Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:37 | February 10, 2015

VACAY HAIR ROUTINE

LisaOlsson_waytogo2 LisaOlsson_waytogo4

På semestern eller generellt när jag vistas i solen, föredrar jag att satsa på en så naturlig look som möjligt. Och än viktigare – att vara extra noga med att använda värmeskydd. Det är ju lätt hänt att man enbart fokuserar på att skydda huden mot farliga UV-strålar, men i själva verket behöver håret (och hårbottnen!) omsorg det också. Ett värmeskydd innan användning av värmeverktyg är ett måste, men fungerar också som en skyddande hinna mot solens strålar samt för att undvika torrt och trött hår väl hemma igen. Här applicerar jag det i fuktigt hår efter att ha duschat och kammar igenom, samt en saltvattenspray från rot till toppar för att maximera beachlooken och skapa rufsiga lockar. 

/ When I’m on vacation or whenever in the sun, I prefer to go for an as natural look as possible. And even more important – to be extra care with using heat protection. It’s pretty easy to only focus on protecting our skin for the dangerous UV rays, but in fact our hair (and hair scalp!) is in need of a lot of care as well. A heat protection before using any heating tools is a must, but also works as a protection against the sun to avoid dry and tired hair when you get back home again. Here I’ve applied it in damp hair after showering to brush through the hair, then adding a salt water spray from the roots to the tops to maximize the beach look and to create messy curls.

LisaOlsson_waytogo3Och för mig som gärna inte öser på med hårspray när håret fått lufttorka, så är en texturspray guld och håller mitt hår på plats samtidigt som det ger volym som är lätt att arbeta upp igen under dagens gång genom att krama upp håret lätt i hårbotten med hjälp av händerna.

/ And for me who’s trying to avoid adding a lot of hairspray when the hair has air dried, a texture spray is like gold and keeps my hair on place and at the same time gives me volume that is easy to keep during the whole day just by scrunching up the hair easily from the scalp using your hands.LisaOlsson_waytogo5LisaOlsson_waytogo1

Et voilà! Ta eventuellt till en plattång och locka igenom enstaka hårslingor löst bort från ansiktet för en sista fix. Jag föredrar att bara dra igenom håret med händerna istället för med en borste efteråt för att behålla den ”ofixade” känslan.

/ And voilà! If necessary take a straightener and make some single curls lightly away from the face for a final touch. Here I prefer to just drag through the hair with the hands instead of using a brush to keep the “unfixed” feel.


11 kommentarer11 kommentarer om “VACAY HAIR ROUTINE”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här