Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:50 | December 1, 2015

PROJECT: BEDROOM WALL

Lisa-Olsson-kalklitir

Jag nämnde ju för några dar sedan i bloggen att vi målade om i sovrummet och en del av er t.o.m. kanske minns att jag varit sugen på att måla med kalklitir? Så blev det! Jag har tröttnat lite på helvitt trots den cleana känslan det ger, så vi ville istället få en mörkare ton på väggen i sovrummet. Kalklitir är en isländsk målarfärg som säljs i pulverform innan det blandas ut med vatten – innehåller enbart naturliga ingredienser och är därmed helt miljövänlig till skillnad från många andra färgtyper. // I wrote a couple of days ago in the blog that we painted the bedroom and some of you may also remember that I mentioned the paint kalklitir? We went for it! I’ve become a bit tired of the all white look despite the clean look it gives, so instead we wanted to go for a darker tone on the bedroom wall. Kalklitir is a color from Iceland which comes as powder before you mix it with water – it only contains natural ingredients and is therefore completely environment friendly besides a lot of other color types. 

Lisa-Olsson-kalklitir-2Lisa-Olsson-kalklitir-3

In progress! Det finns lite olika metoder att måla på kalklitir på som ger olika slutresultat och nivåer av “flammighet”. Vi valde att köra på X-strokes vilket innebär att man målar hela väggen genom att göra X med penseln fram och tillbaka. // In progress! There are a few different methods to choose from when painting with kalklitir that gives different results and levels of the “patchy” look. We chose to go for X-strokes which means that you paint the wall by doing a X with the brush back and forth.

Lisa-Olsson-kalklitir-4

Dags att låta det torka innan andra lagret! Tur att man hann läsa innan man drog igång att man lär fråga sig själv vad man egentligen håller på med medan kalklitiren håller på att torka eftersom att det helt enkelt inte ser bra ut, alls. Haha. // Time to let it dry! Lucky that I read before we started that you’ll probably ask yourself what you’re doing since it’s actually not look good while it dires, at all. Haha.

Lisa-Olsson-kalklitir

Fortsatte med ett lager till med samma X-teknik, lät det torka – och voilà! Jag älskar det! Betongkänslan och det lite råa utseendet det ger är magisk och kommer passa så sjukt bra till den övriga inredningen vi planerar. Mjukt och industriellt på samma gång. Tips, tips! // Kept going with a second layer with the same X method, let it dry – and voilà! I love it! The concrete feeling and kinda rough look it gives the room is magic and will go so well with the rest of the interior that we’re planning. Soft and industrial at the same time. Tip, tip!

Puss


20 kommentarer20 kommentarer om “PROJECT: BEDROOM WALL”

  Så snyggt! Verkligen! Älskar dessutom den här typen av inlägg där man som läsare får följa med på resan, och inte bara se slutresultatet 🙂 Bra jobbat!

  Reply

  Tack så mycket Natalie!! Och vad kul att höra, mer av det då 🙂 Kram

  Reply

  Så fint! Ser fram emot att se hur allt ser ut när allt är färdigt! xx

  Reply

  Vad heter nyansen på kalklitiren? Och ver du har du köpt den? 🙂

  Reply

  Wow så fint!! Gillar denna typen av inlägg, mer, mer mer!! 😀

  Reply

  Jättedundersnyggt!!

  Är denna färg dyr och vart får man tag i den?

  Kram☺️

  Reply

  Hej Lisa! Behöver din hjälp! Undrar vilken salong du brukade fixa dina naglar hos när du bodde i Malmö? Har inte hittat rätt än… Tack!

  Reply

  Ååh, så himla fint det blev!!! Älskar grått <3
  Förresten, vart kommer era gråa linne påslakan ifrån?

  Reply

  I have never heard of this way of painting before but I absolutely love it.
  I have to say that I honestly thought it was cool with the result before it dried as well but it definitely got a softer look afterwards though.

  Reply

  Hi! Looks so cool! What brand did you use for the brushes?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här