Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:55 | January 6, 2016

MARRAKECH LOCATIONS

Lisa_Olsson_Marrakech

Photos via Pinterest

 

Tjoo! Känns snart som att man börjar vänja sig vid röda dagar nu, farligt haha…men planering och förberedelser inför nästa vecka är i full gång i alla fall – då drar jag nämligen till Marrakesh! Första gången som jag liksom går runt och är taggad på att se färgglada kryddhögar. Jag åker för att filma en spännande grej (!!) tillsammans med Tim som jag snart får dela med er, och att få fota eller filma i just Marrakesh är något jag alltid drömt om och länge haft på min checklista. Jag går ju igång på all arkitektur, färger och detaljrika fasader vettni. Har några av er kanske varit där? Det vore i så fall GULD om ni skulle vilja dela med er av några tips på bra locations att filma på där borta, av alla slag. Research på nätet går ju alla gånger men personliga referenser är alltid det bästa. Vad jag hört och förstått så har alla lite olika upplevelser av Marrakesh stad, inte alltid positiv, men jag ser fram emot att skapa min egen uppfattning. Och med dagens galna minusgrader i Stockholm längtar jag extra mycket till nästa vecka…puss!

_______________________________

Translation: Heey! The planning and preparations got next week is on – because then I’m off to Marrakech! I’m going there to film an exciting thing (!!) together with Tim that I’ll get to share with you soon. And to film and shoot in Marrakech is something I’ve always dreamed about and has been on my check list for a long while now. You know I’m crazy about all that architecture, colors and detailed fronts. Have any of you been there? If so, it would be SO sweet of you if you’d share some good tips for photo locations over there. Research on the internet is of course always good, but personal references are definitely the best ones. What I’ve heard and understood everyone has different experiences of Marrakech as a city, not only positive, but I look forward to get my own opinion. And with today’s below freezing weather in Stockholm I can easily say that I long a little extra to next week…love!


20 kommentarer20 kommentarer om “MARRAKECH LOCATIONS”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • These tiles are so so beautiful,shooting with these pretty backgrounds must be so much fun

  xx
  Sammie
  http://fashionbarbecue.com/blues/

  Reply
 • Yeah I’m really excited to shoot there soon! 🙂

  xx

  Reply
 • Lovely!

  Lisa – German Travelblogger

  Reply
 • A Nelly colab?? i’m looking forward to it. Let’s see!!! xx

  Reply
 • Want to visit this place, so beautiful

  L.A

  Reply
 • WOW!

  Reply
 • The streetfood is great! And also in the center there is a nice restaurant that has modern marrakesh food and a super nice rooftoop! Also visit the saint laurent gardern, so pretty!

  Xx

  Reply
 • Thank you for your tips!! Definitely gonna write that up 🙂

  xx

  Reply
 • Beautiful photos!

  || D I A N A ||
  http://www.TheNeonFactor.com

  Reply
 • Åh! Spenderade julafton i Marrakech! Jardin Majorelle är fantastiskt vackert. En trädgård som tidigare ägts av Yves Saint Laurant. Deras blåa hus är fantastiska. Men troligtvis mycket folk så var där när de öppnar. Jag älskade den öppna arkitekturen, mysiga kaffeet på taket och bilderna på Maison de la photograpie. Men till filmning skulle jag nog rekomendera att ni kollar upp Palais Kuhm. Åt vår middag där på julafton. Så otroligt vackert, vi snubblade över det men värt att kolla upp. Googla allt och se efter. Ni ska hålla er inom Medinan om ni vill ha viben av det mystiska marrakech. Majorelle ligger strax utanför 20min promenad typ. Alla hustak är lika höga så man ser verkligen över hela staden. Häftigt med atlasbergen bakom. Lycka till och ha en fantastisk resa!

  Reply
 • Hej Lisa! Taaack för din kommentar, alla tips är guld verkligen! Googlade trädgården och Palais Khum nu och det ser ju magiskt ut, helt klart foto/filmvänligt. Tack igen!! Kram

  Reply
 • What’s not to love about Marrakech?! Literally every spot is great for pictures haha!
  I like pictures taken in the souks, where there’s a constant flow of people, if you keep yourself as ‘non-moving object’, if you know what I mean.
  Also Djema-El-Fna Square at sunset, is like a picture straight from the Aladdin movie!

  Reply
 • Haha, that sounds great! Looks beautiful!! Thank you for your comment and tips <3

  Reply
 • haha åh vill också åka till färgglada kryddhögar 😉 tror det är en magisk stad faktsikt!

  Reply
 • Can’t wait to see what you guys create there, but I’m sure it’s gonna be amazing as always!
  Have fun sweety! <3
  Esmee from http://esmeesbeautylab.blogspot.nl/

  Reply
 • Stunning photos!!

  Reply
 • Tänk bara på att det anser respektlöst att visa för mycket hud, med tanke på att ni ska ta bilder. Med största sannolikhet lär människorna där inte kommentera det eller vara otrevliga, men om man visar mycket hud (typ korta shorts och linne) så kommer människor att stirra och det är ganska oskönt mot de som bor där när man är där som turist liksom. Är ändå ett muslimskt land! Du har säkert redan tänkt på det, men bara et tips hursom!

  Reply
 • Ja tack det har jag i åtanke, har varit i Marocko en gång tidigare! Dock kommer det att vara omöjligt att undvika helt under själva plåtandet på grund av anledningen att jag är där på ett jobbuppdrag, men off cam! Vi vill heller inte vara på locations med alltför mycket folk. 🙂 Kram

  Reply
 • http://www.patagoniaoutletshop.com

  I’m in love with your blog. Lovely post! Very well written. Keep in touch.

  Reply
 • Hej,

  När det kommer till mat, för det handlar ju ganska mycket om mat i Marocco måste jag tipsa om restaurangen Nomad, fantastisk mat och service med underbar utsikt, ligger mitt i souken. Drick mycket mynta-te, supergott. Ta en behandling eller två på spat Les Bains de Marrakesh, fräsht, ganska lyxigt men inte för europesikt. Här får man ta behandlingar tillsammans med sin pojkvän, tumme upp! Åk ut i öknen, om ni kan/hinner, man behöver minst 2 dagar för detta äventyr. Gå vilse i Souken, handla läderväskor och mattor! Besök eller bo en natt på “La mamounia”, så fin omgivning slår det mesta!

  Njut 🙂
  Emelie

  Reply