Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:46 | February 29, 2016

THE COLLECTION – BEHIND THE SCENES

Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset

CLICK

In collab with my collection NLY Trend by Lisa Olsson

Hej på er! Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av några behind the scenes bilder från processen bakom skapandet av min kollektion med er! Detta är alltså bilder jag knäppt av med varierade mellanrum över ett års tid under de olika mötena tillsammans med designteamet hos Nelly i Borås. Från färgprover, moodboards, test av prover (som i början kan komma i både helt fel färg, fel tyg etc) m.m. Så jäkla tacksam för den här chansen att förverkliga en dröm och all fin respons på resultatet!! Jag gjorde en intervju för Nelly strax före lanseringen och nedan hittar ni några av frågorna med svar. Puss så läge!

Vem tänkte du på när du ritade plaggen?

– Självklart så speglas mycket av min personliga stil genomgående i hela kollektionen – men jag har velat skapa plagg för en cool, stilmedveten tjej som vill ha nyckelplagg i garderoben som går att använda ofta samt i många olika sammanhang. Och som uppskattar materialval och detaljer såklart, precis som jag.

Hur skulle du beskriva kollektionen med fem ord?

– Modern, lyxbohemisk, avslappnad med en vind av 70-tal.

Vad var svårast med att ta fram kollektionen? 

– Att begränsa sig tror jag, när man väl var igång med skissprocessen vill man ju bara göra mer haha! 

Och vad var då enklast?

– Valet av färgskala var nog det jag funderade minst över, den föll sig naturligt och består av toner som jag alltid bär själv.

Kan du inte beskriva processen från idé till lansering? 

– I den inledande fasen var det mycket möten som gällde, där skisser för respektive plagg och en översikt på hela kollektionen sattes. Därefter följde avstämningsmöten med designteamet jag jobbat med regelbundet för att gå igenom prover, korrigera, göra om och göra rätt, i några vändor fram till färdig produkt. Slutligen när kollektionen började ta form satte vi parallellt igång med en marknadsföringsplan inför lansering!

Nu med din första kollektionen kommit ut, kommer vi att få se fler plagg med ditt namn på i framtiden? 

– Att få designa har alltid varit min största dröm och det här har bara förstärkt känslan ytterligare skulle jag säga! Om vi säger så här, det här ska inte vara det sista ni ser framöver…

___________________________________

Translation: Thought it could be fun to share some behind the scenes photos with you from the process of creating my collection! So these are photos that I’ve taken during the past year when I had meetings with the design team I worked with at Nelly in Borås. Everything from color palettes, moodboards, samples (that can come in both wrong color and fabric in the beginning), trying etc. So damn thankful for getting this chance to realize a dream and all amazing feedback on the result!! I did an interview with Nelly before the launch and here are some of the questions with answers below:

How would you describe the collection with five words?

– Modern, luxury bohemian, relaxed and a wind of the 70’s.

What was the hardest part with creating the collection?

– To limit the collection, I think. When the sketching process started I just wanted to do more haha!

And what was the easiest part?

– The choice of colors was easy, since it felt natural to me and the tones are the ones I’m wearing on a daily base.

Could you describe the process from idea to launch?

– In the initial phase it was a lot of meetings, where sketches for all different pieces were made and an overview of the complete collection. After that I had several check off meetings with the design team to go through samples, correct, redo until the final product. At last while the collection started to take shape, we started with an marketing plan before the launch!

Now when you’re first collection is out, will we see more clothing with your name on in the future?

– To design has always been my biggest dream and this collection has only enhance that feeling even more I’d say! If I’d speak clear, hopefully this will not be the last thing you see ahead…


16 kommentarer16 kommentarer om “THE COLLECTION – BEHIND THE SCENES”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här