Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

23:50 | October 5, 2016

ANSWERING YOUR QUESTIONS

Oh my, frågestunder tar tid alltså haha. Hoppas ni gillart! PUSS

FOR ENGLISH, PRESS here!

_

Vilka är dina absoluta drömresmål? Bali/Indonesien & Hawaii måste jag nog säga.

Hur är du som person? Utåtriktad? Blyg? Social? Skojig? Nervig? Pratsam/inte så pratsam? Skönt att jag fick ett gäng alternativ, tack haha! Hade såklart helst velat be någon annan svara på den här. Men utifrån de ovan skulle jag nog säga utåtriktad, social – och pratsam, förutsatt att det är i ett sällskap där jag känner mig trygg. Eller jag kanske snarare ska säga att jag nog är lite försiktig med vem jag tar in ibland när det gäller nya vänner/relationer. Jag var extremt blyg när jag var liten, så pass att mina föräldrar var oroliga över hur det skulle gå haha. Det vände rätt snabbt dock och jag tror att det är mycket tack vare att jag har drivit bloggen sedan ung ålder som gör att jag alltid vill visa framfötterna och tycker om att träffa nya människor. Jag gillar att få folk att skratta.

Har du några fobier? Förr var jag väldigt flygrädd, men jag orkade helt enkelt inte vara det längre med tanke på vilken problematik det skulle innebära jobbmässigt för mig haha. I övrigt så är apor det enda djur som jag har väldigt svårt för, just för att jag tycker att det är skrämmande att de är så lika oss människor. Har drömt såna mardrömmar om att bli jagad av gorillor och orangutanger, paniken. Borde väl bara tycka att det är coolt som alla andra egentligen. Jobbar på det!

Vad är det bästa med Tim? Vad var det du föll för hos honom? Jag älskar honom för att han är så kärleksfull, rolig, närvarande och klok. Han stöttar mig i allt. I början föll jag nog mycket för hans humor och att han kändes trygg i sig själv, utan behov av att hävda sig för andra. Det är väldigt attraktivt.

1. Favoritsnacks? Det finns några tunnbrödschips från Mörsjö Deli som är helt sjuka, testa!! Finns att köpa på Coop, större ICA osv.
2. Favoritdrink? Jag är inte så mycket för drinkar då jag ogillar när drycker smakar sött – så i så fall en riktigt sur drink. Eller helst en öl.
3. Favoritfrukost, lunch och middag? Frulle: allt som innehåller bröd. Eller havregrynsgröt, precis som den är utan några tillbehör. Riktig viking va. Lunch: sushi kanske? Middag: hemlagat, får alltid intala mig själv att man inte behöver köpa halloumi precis varje dag. Lax tackar jag inte nej till heller, gärna med saffran. Har en laxpasta jag brukar göra med det!
4. Hur lång är du? 168 cm.
5. Vad tränar du helst? Alltid styrketräning framför konditionsträning.
6. Guld eller silver? Guld *tittar ner på mina 10 guldiga armband runt handlederna och ringar på varje finger*.
7. Rött eller vitt vin? Rött.
8. Favoritfärg samt form på naglarna? Nude/beige toner och korta naglar som inte är för rundade. Är riktigt trött på långa klonaglar som jag hade förr.
9. Bästa klädbutik? Shoppar 90% online, men svänger gärna in på &Other Stories och Zara annars.
10. Favoritsöndagssyssla? Ta lite sovmorgon, käka frulle någonstans ute och strosa på stan ett par timmar innan man åker hem och hänger i soffan. Gärna någon slags aktivitet under dagen så att man känner att man tar vara på helgen, men i övrigt soft.

Vilka mål har du karriärmässigt och på ett mer personligt plan? Svårt att inte skriva en hel A4-sida på den här. Men vi säger om 10 år då? Karriärmässigt: Då önskar jag att jag får vara minst lika kreativ i mitt jobb och att jag utvecklat mitt företag ytterligare inom fler områden. Först och främst något som är kopplat till kläder/design. Personligt plan: Om 10 år drömmer jag om att min familj och de i min närhet mår bra, att livet känns balanserat, kul och att ha barn.

Har du/ni några planer eller önskemål om att flytta utomlands? Vart skulle du/ni vilja flytta i så fall? Vad är det bästa med Stockholm, några snabba tips till någon som ska flytta dit snart? Jag trivs väldigt bra i Stockholm och mitt liv här så just nu önskar jag faktiskt inte att bo någon annanstans. Det kan såklart ändras, men då gissar jag att det skulle handla om att flytta för en period. Hur som helst så kommer jag nog att vilja komma tillbaka till Sverige i slutändan. Och när du nu blir Stockholmsbo snart – käka frukost eller ta en fika på Pascal & Kaffeverket, promenera så mycket du bara kan för att lära känna stan och missa inte hur mycket fin natur det faktiskt finns precis intill, ät majsbröd på Jim och Jakob (åt där häromveckan, sjukaste brödet), bruncha på Greasy Spoon eller Miss Clara på helgen, ta en vintagerunda på Söder, beställ en drink på Supper och dra ett gäng vänner till Gröna Lund en dag i vår/sommar bara för att.

Jag undrar om du kan ge konkreta tips på att bli lycklig (kanske något lite mer udda tips än de man annars får) för jag tycker du verkar så lycklig! Sedan skulle jag även önska att du berättade hur du fått så bra självkänsla- och förtroende, jag behöver också (: Tycker du är inspirerande och väldigt stark verkar du dessutom vara. Känns som att du gillar att vara just du (vilket är jättehärligt) och därför tror jag att du kunde ha några super självkänsla-boost-tips att dela med dig av! “Känns som att du gillar att vara just du” – wow vad fint skrivet, tack!! Och vad härligt att höra att du upplever det så. Mitt bästa tips är nog att faktiskt bara försöka vara snäll mot sig själv. Jag har dagar då jag är alldeles för hård mot mig själv och lätt överanalyserar saker och möjliga situationer, men försöker dessa dagar mer och mer att tänka ifall det faktiskt är värt det eller gör mig lyckligare. Svaret är ju förstås alltid nej. Jag kan ärligt säga att jag är nöjd med mig själv, känner mig trygg i vem jag är och det är något vi alla kommer att behöva jobba aktivt med för att upprätthålla livet ut. Men att vara snäll mot sig själv och uppskatta olika sidor hos sig själv – djupa som ytliga, tror jag är en förutsättning. Vi stöter på väldigt mycket olika människor och relationer i livet som alla påverkar oss på något sätt (prioritera bara de som faktiskt gör dig glad och ger energi omkring dig), men i slutändan så är det ju bara dig själv du lever med varje dag livet ut. Så du förtjänar att vara din egen bästa vän!

Du och Tim är så fina ihop, göder ni varandras kreativitet när ni fotar/filmar med diskussioner kring vad ni har tänkt er ang. ett speciellt foto etc? Eller är det en idé från början till slut? Och vart har du köpt de svarta kängorna du hade på dina bilder från Island? Vad roligt att höra, tack! Hmm, ja jag skulle nog säga att det oftast finns en tydlig vision i huvudet hur man tänker sig bilden/shotet – antingen hos en av oss eller båda direkt. Vi har väldigt lika smak och tänker ofta på samma sätt vilket gör det rätt enkelt att jobba ihop. Kängorna kommer från Timberland!

Vad och hur ofta tränar du? Hur gör du för att behålla motivationen? Just nu hade jag själv behövt lite motivation, haha! Har nog aldrig tränat så lite som de senaste två månaderna och det stör mig. Man vet ju att man mår mycket bättre och får mer energi när man är igång menar jag. Men hur som helst gymmar jag helst och kör främst styrketräning där jag fokuserar på en/ett par muskelgrupper i taget. Tycker alltid att det är bra och kul att boka in ett par pass också som gymmet håller i, då känns det alltid lite svårare att avstå från träningen. Så på det igen!

När ni är klara med lägenheten skulle jag supergärna vilja se mer bilder! (om du vill dela med dig av något så personligt förstås). Och jag längtar efter att visa er mer! Det är helt enkelt bara att det har varit väldigt mycket resande och jobb för oss båda de senaste månaderna, så det har helt enkelt inte funnits tillräckligt med tajmad tid för att fokusera på att bli klara med allt. Men väldigt, väldigt snart. Sluttampen nu!

Jag undrar hur du gör för att orka fortsätta vara så kreativ i den omfattningen du är och med pressen att leverera? Jag tror nog egentligen att det är tack vare att det är kreativitet som får mig att må som bäst – när jag får skapa något, fota, redigera, visualisera osv osv. Sen att det faktiskt är mitt jobb! Det är klart att det är stor press att hela tiden leverera nytt, gärna bättre än sist, och många har förutfattade meningar om att det man gör väl inte kan vara så svårt, inte innebär mycket jobb runt omkring som inte syns utåt och att det är en slump att jag kan leva på det. Men alla branscher är tuffa oavsett vad du sysslar med så det är bara att köra på, jobba hårt och tro på sig sin grej.

Jag undrar om du kan dela med dig av lite redigeringstips, jag älskar verkligen känslan i alla dina bilder. Om jag inte har fel för mig har du nämnt att du använder Lightroom vid redigering, använder du presets? Vad rekommenderar du i så fall? Och om inte, hur/vart redigerar du? Tack så mycket! Det stämmer, jag redigerar alltid i Lightroom – och därefter Photoshop för ljus/färgkurvor främst som jag inte tycker är speciellt bra eller smidiga att jobba med i Lightroom. Jag älskar verkligen en retro/vintage-look med grain som ni ju vet och VSCO (som är grymt i mobilen för bilder, instagram osv) har några fina presets att köpa till Adobe/Lightroom också som man kan utgå ifrån som grund om man vill! Redigering handlar verkligen om att experimentera sig fram tycker jag.

Vad använder du för ansiktsprodukter? Hur sminkar du dig till vardags? Jag använder 100% Kiehl’s produkter just nu, älskar! Håller dock på att uppdatera hela min ansiktsrutin efter massa härliga tips från en vän som jobbar som makeupartist, så jag kan återkomma med en post om det på bloggen sen. Till vardags vill jag inte ha för täckande bas utan mer tänka lyster och lite bronze, med mjukt sotade ögon i bruna toner (och mascara på övre fransraden). Kan visa mina favoriter i sminkväskan om ni vill!

Elsker din blog! Jeg ville høre dig om du ville komme med dine bud på den perfekte, varme vinterjakke. Vad roligt, tack så mycket!! Bra tips, ska se till att sätta ihop lite höst/vinter-guider klädmässigt asap.

Har du haft något seriöst förhållande före Tim? Hur träffades ni? Hahah, läste först “har du ett seriöst förhållande med Tim?”. Hur som helst – ja det har jag haft, varav ett förhållande som inte var bra för mig överhuvudtaget under en tid. Jag och Tim träffades allra första gången när jag åkte skidor i Österrike, därefter på ett jobb jag gjorde i Italien bara några veckor senare (även det i samband med skidåkning) där vi var med under samma produktion. Det visade sig att Tim då delade lägenhet med min killkompis från Malmö (ödet, ödet) och efter den resan blev det alltmer härligt och intressant att hänga mer och mer även här tillbaka i Stockholm. Allt gick nog rätt snabbt, just för att det kändes så självklart antar jag.

Vad gick du för linje på gymnasiet och har du läst vidare något efter? Jag började på en skola med inriktning media i Lund först, trivdes inte riktigt där och började istället läsa samhälle i Malmö. Såg till att välja alla kreativa individuella kurser det bara gick såsom bild, foto, retorik istället för att forma lite och undvika att bli för skoltrött, haha. Har inte läst vidare efter gymnasiet sen utan satsar helt på mitt företag.

Hur är din kost? Känns som att du är väldigt nyttig alltid? Har du inga downfalls ibland? Jag har nog en väldigt avslappnad inställning till kost och mat. Jag kan äta i princip vad jag vill utan att gå upp i vikt, så har det alltid varit (men lär ju inte tvunget förbli så alltid) men jag äter helst rätt nyttigt för att det är det min kropp mår bäst av. Och som jag nämnt förut så har jag IBS, så jag får väldigt ont om jag inte är noga med att äta regelbundet. Äter sötsaker ganska ofta och ser inte det som något downfall, men försöker väl att inte göra det varje dag.

Bästa skönhetstipsen? Jag tror stenhårt på bra sömn och att inte glömma bort att dricka vatten. Jag hetsdricker alltid ett par glas precis när jag har vaknat och precis innan jag går och lägger mig. Så det ska jag göra nu 😉 

 


7 kommentarer7 kommentarer om “ANSWERING YOUR QUESTIONS”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej,

  Skulle du kunna skriva mer om din IBS och hur du förhåller dig till den ( alltså typ tips och råd? Jag lider också av det och tycker det är skitsvårt då det är ingen som fattar vad det innebär riktigt… Kram!

  Reply
 • Håller med! Hur gör du med mat med tanke på att du lever ett så aktivt liv, mycket uteätande osv (tror jag?). Har du några go-to rätter som du vet att du mår bra av? 🙂 Undrar också hur du hanterar stress eftersom det brukar relateras till IBS. Tack för ständig inspiration!

  Reply
 • Would you do it in English please??

  Thanks!!

  http://www.lacaleya.com

  Reply
 • I made an English version too, press ” read HERE” on the top of this post! 🙂 xx

  Reply
 • Tycker du är helt fantastisk.
  Det är något magiskt över dig Lisa. Under alla år som jag läst din blogg så har du alltid varit dig själv. Naturligtvis utvecklas man med åldern men du har fortfarande behållit lugnet som jag förknippar med dig 🙂

  Reply
 • Dear Lisa,
  Really enjoyed reading this! Thankyou!
  And: yes yes yesss to more pictures of your interior, and to a blogpost about your makeup and skincare, and yes yes yes to all!
  Absolutely adore you and your blog <3 love xxx

  Reply
 • Vad kul det var att läsa det här! Kändes som man fick lära känna dig lite 🙂

  Reply