Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:56 | July 4, 2018

3 YEARS.


Costa Rica, January 2018Lisa Olsson Tim LorentzenAnd probably still my favorite picture of us, New York 2017

Idag har jag och Tim varit tillsammans i 3 år. ♡ Tänk! Jag tror faktiskt inte riktigt att jag har berättat för er om hur vi träffades? Allra första gången vi såg varandra var i Österrike, jag var där med några kompisar och åkte skidor och han var i samma skidort på jobbuppdrag. Det enda egentligen jag noterade då var att vi hade en del gemensamma vänner och att han hade fina armar, men det var egentligen inte förrän några veckor senare då våra vägar, återigen i en skidbacke, möttes på en filmproduktion och vi fick prata och umgås på riktigt. Under den sista middagen den resan minns jag att vi satt mittemot och tittade på varandra hela kvällen på ett sätt jag aldrig upplevt förut, både öppet och i smyg och båda lite för solbrända av aprilsolen som inte var speciellt smickrande men åtminstone kanske dolde våra rodnande ansikten. Samma kväll delade vi nummer och det visade sig att han just under den tiden delade lägenhet i Stockholm tillsammans med en gammal killkompis till mig från Malmö (oddsen?).

Så med viss taktik resulterade detta självfallet i att vi alla tre började hänga en del så fort vi kom hem och jag minns en kväll då jag lägligt nog hade blivit utelåst från min lägenhet och blev erbjuden att sova hos dem. Vi råkade slumra till någon gång där när klockan blev sent och även om vi låg bredvid varandra så var det ändå precis så där snäppet för långt ifrån än vad jag önskade inombords och jag tänker ibland på just den stunden, att jag aldrig har känt en sådan stark dragningskraft till någon bara av att vara i samma rum som den. Magnetisk på något sätt. Ett par dar senare frågade jag om han tyckte om tapas och efter det restaurangbesöket gick ärligt talat allting därefter väldigt snabbt. Vi båda behövde flytta och bodde nu i varsin lägenhet på exakt samma gata och gradvis föll liksom allt och alla andra bort och kvar var vi. Och det finns inget som gör mig gladare än att det blev just så. Vi köpte vår lägenhet och blev sambos efter mindre än ett halvår tillsammans och jag kände väl någonstans att varför inte bara köra – för känns det rätt så känns det rätt så starkt.

Ärligt talat så trodde jag aldrig att jag skulle få eller ens kunna känna så här för en annan person, jag tyckte ett bra tag att det kändes lönlöst att släppa in någon eller att ens våga ta den risken igen på grund av tidigare erfarenheter som fått mig att må väldigt dåligt på många sätt. Jag vill bara öppet skriva det och lyfta det om kanske någon av er just nu råkar befinna er i en dålig relation eller tappat hoppet litegrann. Jag vill bara säga att man ska känna sig lyft och stärkt, annars är det inte värt det. Och snälla tro på kärleken, den kommer.

Det enda jag egentligen är riktigt säker på här i livet är att jag vill vara med Tim. Jag älskar honom gränslöst.

Kärlek äger.

_________________________________________________

Translation: Today Tim and I have been together for 3 years. ♡ I actually don’t think I’ve told you fully about how we met? The very first time we saw each other was in Austria, I was there with a few friends skiing and he was in the same ski resort for a job. The only thing I really noticed back then was that we seemed to have some friends in common and that he had beautiful arms, but it wasn’t until a couple of weeks later when we met, once again in the ski slopes, that we got to hangout for real while working on the same film production. At dinner the last night there I remember that we kept looking at each other during the whole night in a way that I’d never experienced before, both of us a bit too sunburned by the April sun that wasn’t very flattering, but maybe at least covered our blushing faces. The same night we changed numbers and it turned out that he was sharing an apartment in Stockholm together with one of my male friend from my hometown Malmö (the odds?). 

So with a bit of tactics (of course) it resulted in the three of us starting to hangout quite a lot as soon as we got back from the trip and I remember one night when I got locked out from my apartment and they offered me to sleep there overnight. We happened to fall asleep somewhere in the middle of the night and even though we lay next to each other, it was just still a little bit too far away than I was hoping for inside. And sometimes I think about exactly that moment, that I’ve never felt such a strong attraction, almost magnetic, to someone only by being in the same room as that one person. A few days later I asked if he liked tapas and after that restaurant visit it all honestly went really quick. We both had to move to new apartments that were located on the exact same street and gradually everyone and everything else fell away and left was only us. And nothing makes me happier than the fact that it turned out that way. We bought our apartment less than a half-year together and I kind of just felt that why not go for it – because if it feels right, you can feel it so strong. 

Honestly I never thought that I’d either get the chance to or that I was able to feel this way for another person, I thought it was useless to let someone in or to even dare to take that risk again because of earlier experiences which only made me feel very bad. I just want to be honest with you about that and lift it if some of you may be in a bad relationshop right now or maybe loosing hope a little. I just want to say that it’s supposed to feel good and boosting, otherwise it’s not worth it. And please believe in love, it will come.

The only thing I’m really sure about in life is that I want to be with Tim. I love him endlessly.


19 kommentarer19 kommentarer om “3 YEARS.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fint skrivet! Var sjælv i en skitrelation i sex år men fattade egentligen inte hur illa jag mådde øver honom innan han gjorde slut och jag pløtsligt var fri och såg allt med nytt perspektiv. Jag var både lættad och totalt førstørd och tænkte både att jag har livet framfør mig och att jag aldrig kommer att vara lycklig igen. Mådde så helvetes jævla fucking skit. Men sedan sade jag upp kontakten med honom totalt och pløtsligt børjade jag tycka att jag sjælv førtjænade det bæsta, vilket jag inte gjort på hela den tiden vi var tillsammans. Och på en natt før en vecka sedan ændrades allting nær en kille jag gillat men inte riktigt vetat var vi står øppnade sig och berættade att han kænner det jag kænner. Och pløtsligt ær man dær, med en ny helt fantastisk man som faktiskt vågar kalla sig feminist och inte ær en mansgris som exet. Jaja fint. Kærlek ær bra, ni ær fina!! < 33

  Reply
 • <3!

  Reply
 • så fiiiint <3<3

  Reply
 • What you wrote is really beautiful , as well as your story. I wish all the best for you two!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Vilken fantastiskt fin text och historia <3 Jag blev väldigt rörd av att läsa inlägget. Ni är så vackra tillsammans!
  Jag befinner mig just nu i en relation där jag inte känner mig lyft och stärkt – däremot känner jag mig osäker varje dag. Både på mig själv och på relationen. Jag har alltid varit en människa som haft lätt till att uttrycka mig, förklara vad jag känner. Efter ett år känner jag mig inte bekväm vid att tala om för honom att jag älskar honom (vilket jag har sagt, och gör) eftersom det inte ligger i hans natur att använda de orden.
  Det är en kamp att dagligen känna att man ger mer än man får. Det skall vara ett ömsesidigt utbyte och inget man bör kämpa för. Min magkänsla säger att något inte står rätt till i vår relation men jag väljer ändå att fortsätta för att jag inte vågar förlora honom. Jag vill så mycket uppleva den där starka kärleken just med honom.
  Stor kram och tack för en fantastisk blogg <3

  Reply
 • Alice <3 Jag är i exakt samma situation och känner mig exakt likadant. Stor kram.

  Reply
 • Beautiful story and beautiful you!

  Reply
 • This is such a beautiful love story <3 I can really tell how much you love him and how great you two's relationship is! Love conquers all! It's so amazing that you're so happy, Lisa! Congrats with your 3 years together <3

  Pernille
  http://aprilseventeenth.com/

  Reply
 • I have to agree with you .. that picture of you guys is adorable and is a great way to capture the moment and be able to look back on it and feel as if you were experiencing it again. Congratulations of your journey together and I wish you the best of luck for the future. It seems like you guys make each other very happy 🙂

  http://www.beingisabella.com

  Reply
 • Vad otroligt fint skrivet! Heja Lisa och heja kärleken!

  Reply
 • Vad fint att ni hittade varandra och vågade satsa! Känns som att många slänger bort relationer för att de tror sig kunna hitta något bättre. Det är ju inte personen i sig det alltid handlar om, utan det viktiga är relationen man byggt upp och har tillsammans, tycker jag iaf.

  Reply
 • Blir så glad av att höra andra som är lyckligt köra. Jag själv hittade min andra halva för lite mer än ett år sedan. Jag hade aldrig varit kär och ärligt trodde inte direkt på det där med kärlek. Pga jobbig uppväxt så vägrade jag släppa in folk. Men sen kom han där och svepte mig omkull. Linn hur vi låg och pratade i timmar. Vi har så mycket gemensamt. Som ni så flyttade vi ihop typ på engång nästan. Minns hur många som så till mig “ta det lugnt. Gå inte för fort fram.” Men när man hittar den rätta så är det rätt och man ska hålla hårt om han/hon/hen! Massa kärlek till er !

  Kra.

  Reply
 • Så fint att läsa!!

  Reply
 • Alltså det här är så fint skriver Lisa att jag blir tårögd! Så oerhört glad att du träffat kärleken och ni är så fina tillsammans! 🙂 Heja er, heja kärleken!

  Reply
 • Åh så fint skrivet, kärlek äger verkligen! <3

  Reply
 • men <33333333

  Reply
 • Wow vilken bra text! All lycka till er

  Reply
 • Åh vad fint skrivet och tack för du delar med dig. Tycker om att du vågar vara lite personlig i dina inlägg . Har själv haft de jobbigt med tidigare reaktioner men detta gav mig hopp om att våga tro på kärleken igen.

  Kram!

  Reply
 • Tack

  Reply