Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

22:33 | November 14, 2018

VEG FAVORITES?

Hej favoriter <3 Hoppas att ni har en fin onsdag! Förra veckan och denna veckan har varit betydligt lugnare i jämförelse med perioden innan – så genom aktiva val, att tacka nej till mer saker, fokusera på sömn och ta det mer lugnt helt enkelt så känner jag mig genast piggare och mer inspirerad. Och ska såklart fortsätta hålla det här i största möjliga mån. Tack för era fina kommentarer i mitt inlägg en bit ner. Men till en annan grej då – jag har nog knappt ens nämnt det i bloggen men jag har inte ätit kött eller kyckling på drygt 8 månader! Nu är det främst för djurens skull, men även förstås miljön och att jag upplever att jag mår bättre av det i kroppen och min balans i magen som annars är väldigt känslig och typiskt IBS-ig. Så det var väl kanske de 3 allra mest klassiska anledningarna I guess, haha…hur som helst – jag vill så gärna hålla i det här men är på jakt efter lite nya tips på både maträtter och ‘färdigrätter’ som är enkla att få till när man kommer hem från kontoret på kvällarna. Testade Hälsans Kök’s vegetariska schnitzel ikväll och den var så SJUKT god!! Alltså life changing. Var tvungen att öppna frysen och dubbelkolla att den verkligen var vegetarisk för att det kändes för bra för att vara sant, haha. Den här indiska linsgrytan är även en av mina (få) paradrätter.

Så där har ni ett par tips från mig som start, men för att inte riskera att jag föräter mig på vegoschnitzel och för att förhoppningsvis få Tim att joina mig mer här hehe – hit me med era vegetariska favoriter i matbutiken & recept!! Kan ju förhoppningsvis bli lite nice inspiration för flera av er och som jag kan följa upp kring om några veckor! Puss & kram

___________________________________________________

Translation: Hey favorites <3 Hope you’re having a great Wednesday! Last week and this week have really been much calmer compared to my schedule lately, thanks to active choices, saying no to more things, focus on my sleep and just basically take it easy more. I already feel more awake and inspired, and will of course keep going this way! Thank you for your sweet comments in my post a bit further down. But let’s switch topic – I’m not even sure if I’ve mentioned it in the blog but I haven’t been eating meat or chicken for more than 8 months! Now it’s mainly for the animals, but of course also for the environment and that I experience that I feel  better and especially the balance in my stomach, which has always been very sensitive. So I guess that’s the 3 classic reasons, haha…anyway – I really want to keep avoiding meat and chicken but I’m looking for some new tips on dishes to cook or things to find in the food store that are easy to make.  Just tried the vegetarian schnitzel from the Swedish ‘Hälsans kök’ and it was so CRAZY good!! Life changing. Had to double check if it really was vegetarian because it felt almost too good to be true, haha. Also this Indian lens stew is one of my favorites to make.

So hit me with your vegetarian favorites in the food store & recipes!! Hopefully we can share some inspiration in the comment field and I can follow-up on this in a few weeks (and hopefully get Tim to join me on this more hehe)! Love x


27 kommentarer27 kommentarer om “VEG FAVORITES?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Palak paneer är väldigt gott och enkelt att laga! https://www.ica.se/recept/palak-paneer-med-tomat-och-halloumi-722056/

  Reply
 • Hej!
  Jag och min kille är väl typ påväg att bli vegetarianer, eller iallafall äta betydligt mindre kött mest för miljön skull och detta är väl favoriterna hitills:

  – Detta gjorde vi igår: https://www.connoisseurusveg.com/turkish-style-vegan-kofte-kebabs/ sjukt gott, åt det med pitabröd, grönsaker och hemmagjord tsatziki.

  – Gnocchi! Älskar! Favoriten är att steka lök (eller karamellisera den), paprika, vitlök, tomat och sen i slutet blanda med lite hackad avokado (det är alltså såsen) så gott!

  – Bakad potatis i ugnen med en sås gjord på: krossade tomater, vitlök, kidneybönor (mosa), lök och typ allt annat som låter gott. Sen äter man potatisen och “såsen” med mosad avokado och sweet chilisås och lite parmesan. Helt klart min favorit!!

  Reply
 • Zucchini-biffar med parmesan-ost!!!! DRÖM! Här har jag gjort dom med morötter – http://www.devote.se/malinkirstine/recipecarrot-and-zucchini-steaks-31196460! XX

  Reply
 • Jag åt zucchinibiffar igår och det var sjukt gott! Recept finns på mitt kök, det tog dock en lite stund för zucchinin ska vila i 30 minuter, men testa någon gång!! Det var verkligen magiskt.

  Reply
 • Halloumi stroganoff! Godaste som finns!!! https://www.coop.se/recept/halloumi-stroganoff/

  Reply
 • Åh inte testat det än, måste!!!

  Reply
 • Variant av pasta pesto:

  Koka pasta till 4 pers. Häll av två förpackningar vita bönor och skölj dem, mixa dem med stavmixer tills de blir helt slätt. Stek 1 hackad purjolök, lite vitlök och 600 gram fryst hackad spenat. Häll i 1 burk pesto, bönmixen, den färdiga pastan och rör runt allt. Krydda med salt, svartpeppar och mycket citronsaft. Ha på parmesan och lite tomater.

  Reply
 • Den linsgrytan gör jag ofta, den är sååå god! En annan favorit hos mig är vegetarisk stroganoff med halloumi. https://www.ica.se/recept/vego-stroganoff-med-halloumi-724345/

  Har precis som du gått över till vegetarisk det senaste året för djuren, miljön och mående och jag är så mycket piggare och blir inte uppsvullen i magen lika ofta längre. Dock försöker jag att inte vara för hård, är jag ute och äter eller blir bjuden på middag äter jag kött ibland.

  Reply
 • Tips är att gå med i gruppen ”vegetariska recept” på Facebook! Får så mycket inspiration, många enkla vardagsrecept!

  Såg att någon tipsat om halloumi stroganoff – så gott! Brukar även göra auberginerullader i tomatsås i ugn (googla för recept – finns många). Kram!

  Reply
 • Följ Portionen under tian på Instagram! Vegetarisk/Veganska recept. Hon som driver kontot är en dietist och har en blogg.

  Reply
 • nice shots 🙂

  Reply
 • ICAs vegetariska schnitzel!!
  Hälsans kök vegetariska filéer
  Mifu strimlor (istället för tex kyckling i wok osv)

  Reply
 • Jag brukar göra som vegetarisk pad thai på mitt sätt😉 kokar äggnudlar.
  Köper Findus frysta wokgrönsaker, blandar dem med matlagningsgrädde och sweet chili sås, steker ägg och delar i bitar och har i stekpannan. Hackar jordnötter och har i. Blandar nudlarna med röran och toppar med extra jordnötter! SÅ gott och funkar alltid! Gott i matlåda som nylagat. Tips tips <3

  Reply
 • Green Kitchen Stories! http://www.greenkitchenstories.com/

  Dansk/svensk familie med en masse opskrifter, kogebøger og en app. Altid virkelig lækkert!

  Reply
 • Är vegan sedan några år och innan vegetarian i 6 år, men kan dela lite vad jag brukar slänga ihop…
  Ugnen älskar jag. Det är ju bara att kasta in allt man gillar där haha… sötpotatis, hasselbakcpotatis (!!) en hel blomkål, så jävla gott med massor av dina favoritkryddor. Till det brukar jag rosta kikärtor i en panna med lite kokosolja (doft och smakfri) med MASSOR av stark paprikapulver, vitlökspuler, lite lökpulver, chilli och spiskummin. Kan ätas som snacks eller med vad som helst. Jag gör mina såser på antingen Oatly iMat (pasta, grytor, soppor, potatismos också) eller så lägger jag ca 2 dl cashewnötter i blöt minst 2 timmar och mixar med lite salt vatten (pröva dig fram vilken konsistens du vill ha) och en eller två vitlöksklyftor…. Vitlökssås liksom…. Som jag dränker allt i haha…
  Grytor, soppor älskar jag, så enkelt att göra, släng ner allt du gillar… Egentligen kan du ta alla dina favoriträtter och göra de veganska nuförtiden. Asså pastor, lasange, burgare, matiga sallader….
  Kung Markattas korvar är svingoda ifall du äter soja. Även deras kryddiga strimlor, som kan ersätta många “köttiga” rätter så som kebab… Annammas formbara färs kan du göra “göttbullar” av tex, Quorns vego-fiskpinnar (har inte prövat men folk verkar vara extas)
  Portabellosvamp istället för burgare, bönburgare etc.
  Jag älskar att bara slänga ihop massor av olika saker hemma, som tapas typ…
  Falafel
  Hummus (!!) Kan inte leva utan hummus haha
  Kronärtskocka
  De rostade kikärtorna
  AVOKADO i alla dess former…
  all typ av go sallad obviously haha
  något annat rostat i ugnen
  stekta vegogrejer, go bananas i vegokyldisken, men gillar Kung Markatta.

  Frulle finns ju Oatlys havregurt som är svingod, jag äter “ost gjort på kokosfett på knäckemacka, finns även “korv”. Bre på Ica gotts liv “bönmos” med sambal oelek. Riktigt gött.
  använder alltid kokosmjölk i min dagliga smoothie. Men oatlys haveremjök är ju riktigt god med.

  Gå med i denna EPISKA grupp på Facebook för OÄNDLIGT mycket inspiration: Vad lagar du för veganmat idag?

  Nu blev det kanske rörigt men hoppas det inspirerar lite haha, Lycka till snygging.

  P.S min kille är vegetarian sedan 1,5 år tillbaka, så jag lovar din kommer att bli sååå inspirerad av dig. För när man väl är över den där tröskeln så är det svårt att gå tillbaka, iaf helt och hållet.
  Och visst mår man bättre? I kroppen och i sinnet. Min kille vart helt upprymd av känslan av att inte vara en del av den vidriga industrin med djurfabriker.

  Massa kramar till dig och ha en fin helg <3

  Reply
 • Något som var life-changing för mig var Fry”s chicken style burger!! Tycker både konsistensen och smaken är såsåså bra!

  Reply
 • Glöm inte kål nu under hösten, alltså mums!

  Pasta med svartkål, parmesan och rostade solrosfrön (eller nötter för den som tål)

  Kål i ugn. I med kålen (spetskål, grönkål, lite brysselkål) i en ugnssäker form i typ lite chunky bitar. Hä i en förp med syrad grädde och krydda med dragon. Kör i ugnen i ca 25 min. De sista 10 min kan du tillsätta ett paket avrunna och saltade bönor! Mums! Ät med någon kolhydrat du gillar 🙂

  Sallad med grönkål, grönmögelost och rostade solrosfrön! Glöm inte massera in olivolja, salt och peppar i kålen det första du gör. Kan tänk mig att slänga i ugnsrostad pumpa eller sötpotatis ihop med salladen också!

  Coleslow på spetskål! Ah älskar spetskål. Ät med fish taco. Mmmm!

  Anammas formbara färs är megabra att jobba med den dagen suget efter köttbullar eller hamburgare sätter in. Krydda lite som du vill och prova släng i lite kantarellfond!

  Reply
 • This sounds great!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Risotto! Fritt fram att kasta ned vad man ny tycker är gott – halloumi, kantareller/champinjoner, parmesan, lök, vitlök eller vad man nu vill!
  Annars är vegetarisk lasagne en favorit!

  Reply
 • Hej Lisa! Jag kan rekommendera youtube!! Det finns så himla många olika bra kanaler som lagar massor av fantastisk bra mat.
  Mina favoriter är
  https://www.youtube.com/channel/UC4CpQoAPJNGGUPG92Fbwxqw https://www.youtube.com/channel/UCEjkioV3LO_OIUaSWRxFZ3A https://www.youtube.com/channel/UC0cxMY7jZ_kiE2bvykJffZA https://www.youtube.com/channel/UChByiAV82i2UhW9XZa2DJpw https://www.youtube.com/channel/UCH7fZDHwZR7ww23A50R1ppA
  https://www.youtube.com/channel/UCbtL081gMwgoxn3Oz76PyBw
  https://www.youtube.com/channel/UCdkRT_G7eqNTytm52zMw40g
  https://www.youtube.com/user/MangoIslandMamma1
  Hoppas att det kan ge dig lite inspo 🙂

  Reply
 • Hej Lisa!
  Jag kan varmt rekommendera att använda youtube som inspo. Jag har varit vegan ganska länge och använder mig ständigt av youtube, perfekt då det kommer upp nya recept hela tiden! Jag tänkte dela med mig, mina favvos. Hoppas att det kan ge dig lite inspo too! 🙂
  https://www.youtube.com/channel/UCEjkioV3LO_OIUaSWRxFZ3A
  https://www.youtube.com/channel/UCdkRT_G7eqNTytm52zMw40g
  https://www.youtube.com/channel/UCbtL081gMwgoxn3Oz76PyBw
  https://www.youtube.com/channel/UC4CpQoAPJNGGUPG92Fbwxqw
  https://www.youtube.com/channel/UC0cxMY7jZ_kiE2bvykJffZA
  https://www.youtube.com/channel/UChByiAV82i2UhW9XZa2DJpw
  ps. älskar alla dina och Tims samarbete. Så himla fina, alltid.

  Reply
 • Food pharmacy’s blogg har sjukt många asgoda recept!!!

  Reply
 • Findus ricottabiffar!!!

  Reply
 • Bakad sötpotatis med fetaoströra! Jag brukar köra med grönkålssallad till. Googla så hittar du massa bra recept. Enkelt och magiskt gott!!

  Reply
 • Dafgårds morotsbiffar är så sjukt goda! Går att steka på några minuter eller (!) så kan man som jag, som råkar vara sjukt dålig på att göra matlådor, ta med sig hela paketet och sedan värma på 2 min i micron på jobbet! 😀

  Reply
 • The recipes and cookbooks from https://deliciouslyella.com/ are easy and soo good! You can easily add some goat cheese or something else. 🙂

  Reply
 • Jag är inte helt säker på om det finns i Sverige, men här i Finland har vi nyhtökaura som är supergott (typ pulled havre). Det ser ut och smakar lite som pulled pork och passar jättebra i t.ex. bahn mi eller i burgare.

  Reply