Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

22:38 | December 14, 2018

BEHIND THE SCENES OF MY NOOTKA SHOOT

Nootka BTS photoshoot

Hörni favoriter! Först och främst – glad fredag! Hoppas ni mår bra idag? Jag scrollade lite i bildarkivet både på mobilen och datorn häromdagen och blev lite nostalgisk (kan man bli det så pass snabbt?) till plåtningen för Nootka i september inför lanseringen i slutet av oktober…så jag tänkte ta er med lite behind the scenes av hur det såg ut den dagen! Sounds good? Låt oss. Det här är alltså en salig blandning av mobilbilder, kamerabilder och framkallning från en rulle film. <3

__________________________________________

Translation: Favorites! First of all – happy Friday! How are you today? I scrolled through the archive on both my phone and computer and got a little nostalgic when looking back on the shoot we did for Nootka in September before the launch end of October…so I thought I’d show you some behind the scenes from that day! Sounds good? Let’s do it! So this is a mix of mobile photos, camera photos and developed film. <3 

Shoot day! Jag sov inte supermycket den natten kan jag säga men gick upp tidigt och preppade det sista med kläderna som skulle med (och dubbelkollade att jag hade alla smyckena med mig kanske 10 gånger), innan jag och Tim pallrade oss iväg för att plocka upp hyrbilen. Tänk att det var ljust här redan strax innan kl 08! Tim släppte av mig i studion innan han och Rikard som plåtade stillbilderna åkte och hämtade upp utrustningen.

/  Shoot day! I didn’t sleep so much that night but I went up early and did some final prep with the clothes (and double-checked if I had all the jewelry with me maybe 10 times) before Tim and I went to pickup the rental car, then Tim dropped me off at the studio before he and Rikard who shot the stills went to pickup all the equipment. 

I studion mötte jag upp Oscar som jag bokade för hår & make, blev så nöjd! Ville verkligen hålla en naturlig make med lyster och en mjuk “backslick”. Med håret fick vi dock tänka om väl framme på location, solen sken hela dagen men däremot blåste det galet mycket så på set fick vi köra på uppsatt hår istället, slarvigt i en låg hästsvans. Och tänker ni på samma sak som jag gjorde första gången jag såg mina ben på den här bilden? Jag lovar att mitt ben/fot gömmer sig där någonstans haha..

/ In the studio I met up with Oscar who I booked for hair & makeup, and I’m happy I did! I really wanted to go for a natural glowy make with a soft “backslick”. The sun was out almost all day but it was suuper windy so we had to rethink about the hair though and put it up in a messy ponytail instead on set. And do you think of the same think as I did when I looked at my legs on this photo at first? I promise my leg/foot is hiding somewhere haha..

Jag vet inte HUR många timmar jag spenderade på att sätta ihop ett moodboard till plåtningen, men i slutändan bestämde jag mig för att satsa på en enkel naturmiljö som kändes Skandinavisk, med gulnat gräs och träd med former. Hur vackert är inte det här döda trädet?

/ I don’t know HOW many hours I spent on putting together a moodboard for the shoot, but in the end I decided to go for a location with a Scandinavian expression, with yellowed grass and trees with interesting shapes. How beautiful isn’t that dead tree?

Nootka BTS photoshoot

Stillbilderna plåtade vi digitalt varvat med 120mm-film, och filmerna som Tim plåtade på 16mm-film…

/ We shot the stills both digital and on 120mm film, and the videos that Tim shot was shot on 16mm film…

Så smidigt att kunna göra klädbyten/pausa vid minibussen emellan. Jag behövde ett skärp som inte skulle synas i bild men för att hålla jackan på plats, hade inget med mig så då får en ju ta vad som finns – min bh haha. Rätt effektivt faktiskt!!

/ So smooth to do all changes/taking a break in between by the minibus. I needed a belt for this look that wasn’t supposed to be seen in frame but to make the jacket stay in place, didn’t bring one with me so we had to figure it out anyway – with my bra haha. Quite effective actually!!

Nootka BTS photoshoot Nootka BTS photoshoot

Vi plåtade 4 olika looks – här var det dags att fokusera på Pearl-serien, dvs Pearl Earrings & Pearl Necklace. Så roligt att de har blivit så poppis!! Ser desto fler manliga beställare just nu och gissar att många kanske köper till sina flickvänner eller döttrar i julklapp, braa där! Känns så himla overkligt att personer där ute kommer att få något från Nootka i julklapp i år.

/ We shot 4 different looks, here focusing on the Pearl series, Pearl Earrings & Pearl Necklace. So glad that they’ve become so popular!! I notice more and more male customers right now so I’m guessing that maybe many are buying something to a girlfriend or daughter for Christmas! Feels so unreal that people out there will get something from Nootka this Christmas.

Nootka BTS photoshoot Nootka BTS photoshoot

Min vän Carro!! Hon är bäst alltså, var med och hjälpte till hela dagen och allmänt bra moraliskt stöd. Carro är för övrigt en av grundarna av Moutife, bara en sån sak.

/ My friend Carro!! She’s the best, she helped us all day and was just overall the perfect moral support. And by the way Carro is one of the founders of Moutife.

Nootka BTS photoshoot

Smörja lite ben, viktigt viktigt

/ Keep those legs hydrated, important stuff 

Nootka BTS photoshoot

För mig är det viktigt att skapa pieces som går att använda ihop i olika kombinationer, i snitt bär jag nog i alla fall 4-5 pieces varje dag. Side note – jag låg i exakt den här posen i säkert 20 minuter totalt, efter 10 minuter domnade båda mina armar av totalt för att jag väl antagligen ströp blodtillförseln med mitt huvud. Ni vet på samma sätt som när en kan vakna mitt i natten av att känseln är helt borta i armen? Kämpa haha…

/ For me it’s important to create pieces that are easy to wear together and combine in different ways, I think I wear at least 4-5 pieces each day. Side note – I was laying in this exact same pose for 20 minutes, after 10 minutes both my arms got numbed because I stopped the blood circulation with my head I guess…hang in there haha

Nootka BTS photoshoot

And that’s a wrap!!! Vi avslutade nere vid de höga vassen och hann bli klara preciis när solen gick ner – frusna, trötta men glada hela gänget. Det här är förresten vid Norra Djurgårdsstaden!

/ And that’s a wrap!!! We took some last shots by the reed and finished just when the sun went down – cold, tired but still happy team. 

Team, team, team <333 Tack Tim Lorentzén, Caroline Andreasson, Rikard Lilja, Oscar Svensson och Joakim Rissveds. Ni är helt fantastiska.

/ Team, team, team <333 Thanks to Tim Lorentzén, Caroline Andreasson, Rikard Lilja, Oscar Svensson and Joakim Rissveds. You are amazing. 

Nootka BTS photoshoot

Ja, ibland säger en bild mer än tusen ord alltså…så fort vi var klara brast det lite för mig och jag kunde inte hålla tårarna inne. Kände en sån enorm lättnad och lyckorus på samma gång. Jag tycker att det känns viktigt att lyfta hela känslostormen i den här resan också och inte bara ett färdigt resultat, hela den perioden där veckorna innan/efter plåtningen så skulle precis ALLT spikas och bli klart på en och samma gång och mina känslor satt nog fan bokstavligen på utsidan av kroppen pga all påfrestning. Men vi fick ihop det!!! Det här är min dröm.

Sista dagen att beställa för leverans innan jul inom Skandinavien – 18 december

NOOTKA-JEWELRY.COM / @NOOTKAOFFICIAL

/ Yes, sometimes a photo says it all…as soon as we were done I couldn’t hold back my tears. I just felt such a relief and sense of happiness at the same time. I think it’s important to mention the whole emotional storm of this journey and not only a complete result, that period before/after the shoot EVERYTHING had to get done all at the same time and I think my feelings were literally on the outside of my body because of all the stress. But we did it!!! This is my dream.

Last day to order for delivery before December 24th within Scandinavia – December 18th

Last day to order for delivery before December 24th rest of the world – December 17th


9 kommentarer9 kommentarer om “BEHIND THE SCENES OF MY NOOTKA SHOOT”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här